18.07.2024.

21:29

Foto: Shutterstock

Hronika

Davio i šutirao vanbračnu partnerku! Pretio da će ubiti nju i dete ako završi u zatvoru!

Kako se navodi, on je od 2021. godine do 15. maja ove godine, primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život i telo, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao spokojstvo i telesni integritet vanbračne partnerke,

- Pri čemu su njegove sposobnosti shvatanja značaja dela i sposobnosti upravljanja postupcima bile smanjene do stepena bitnog, ali ne i bitno usled povišenog emocionalnog uzbuđenja, svestan svog dela čije je izvršenje hteo i svestan zabranjenosti svog dela. Oštećenu je kontinuirano šutirao, šamarao, davio, udarao pesnicama u glavu, podigao uz zid i držeći je tako više puta kolenom udario u stomak - saopštilo je Tužilašvo.

Dalje istiću da je uhapšeni oštećenoj ponavljao pretnje da će ubiti nju i dete ukoliko završi u zatvoru, usled kog ponašanja okrivljenog je oštećena osećala strah i ugroženost po sopstveni život i telo i život i bezbednost svog deteta. 

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenog oglasi krivim, da ga osudi za krivično delo nasilje u porodici na kaznu zatvora u trajanju od dve godine, da mu izrekne meru približavanja i komunikacije sa oštećenom u trajanju od tri godine, kao i da okrivljenom produži pritvor koji mu se računa od 20. juna ove godine kada je uhapšen, jer i dalje postoje razlozi zbog kojih je određen.