18.07.2024.

21:54

Foto: printscreen Twitter

Hronika

Ubica policajca se šest dana vozikao po Loznici! Meštani prepoznali Fatona Hajrizija na slici, vozio skupi automobil!

Pričala je o Nikoli Krsmanoviću, o tome da ga zna ceo život, ali i o skupocenom automobilu koji je danima kružio Loznicom, za koji niko ne zna čiji je. Kako kaže, sada ga svi povezuju sa pucnjavom koja se dogodila u njihovom gradu, ali da li ima i kakve veze još uvek nije potvrđeno i biće dalji predmet istrage.

- Loznica je mali grad. Svi se među sobom znamo. Pogotovo tu uz granicu. Poznajem Nikolu. Njegova porodica je divna porodica. Majka radi u bolnici, a otac mu se poslednjih godina nešto razboleo. Sestra mu je u Švajcarskoj. Znam ga od kad je bio mali. Lepo je vaspitan, jednostavno iz poštene i radne porodice. On je samo radio svoj posao. Verovatno nije čuo niti video automobil sa tutinskim tablicama koji je poslednjih 6 dana kružio Loznicom i tu oko granice. To je auto koji košta više od 100.000 evra - priča nam ona u jednom dahu.

Informer

Pravio izvidnicu pre zločina

Prema njenim rečima, to je zapamtila jer je pričala sa prijateljima ali i porodicom o tome.

- Bilo nam je čudno da toliko dugo vremenski taj automobil tuda ide. Mi kad vidimo i beogradske, novosadske tablice uvek prokomentarišemo. Jednostavno tako je. To smo radili i za taj automobil, Al nam je posebno u oči upalo to jer je stvarno skupocen a i jer su tutinske tablice. To nije česta pojava. Osobu koja je vozila automobil ja nisam videla, ali neki Lozničani jesu. Kako sam čula, misle da je u pitanju Faton Hajrizija jer su ga prepoznali sa fotografije. On i njegov osumnjičeni brat Artan liče, ali specifično je bilo jer je imao bradu, isticao se - priča nam ona.

Kako kaže, svi misle da je on danima smišljao plan kako da pređe granicu.

Informer

- Sigurno je mislio da je noć pravo vreme a onda je tu bio Nikola. Upucao ga je i pobegao. Mislim da je prešao u Republiku Srpsku jer je Drina jako plitka. To možeš preći i peške. Tu uveče nekada dežuraju i sa čamcima i prevoze i migrante - navodi ona za Blic.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Artana Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat, jer ako je brat već došao u Nemačku, što bi se vraćao u Preševo!?

U Bijeljini je lišeno slobode lice koje se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici.

Osumnjičeni je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu u Račanskoj ulici.