19.07.2024.

08:05

Foto: printscreen/privatna arhiva

Hronika

Ispovest supruge policajca ranjenog kod Loznice: Smešio se, dao im dokumenta, a onda zapucao

- Muž me je zvao noćas oko 10 do 1 i samo mi je rekao: "Zovi hitnu, ranjen sam". To je bila rutinska kontrola, zaustavili su vozilo, uzeli dokumenta. Ubica im se smešio u lice - kazala je Gordana. 

Informer

Ona se prisetila svega što se dešavalo kobne noći, a ispričala je i šta joj je suprug, koji je upucan u rame, rekao iz bolničke postelje.

- Bila je to rutinska kontrola, zaustavili su vozilo uzeli dokumenta, a ubica im se smešio u lice. Pitali su ga gde ide, on je odgovorio da ide kod prijatelja u Sarajevo. Oni su uzeli dokumenta od njega, a moj muž je otišao do policijskog auta da proveri. Dok je bio okrenut leđima, jedan metak ga je pogodio, dva okrznula, zatim je čuo još hitaca, ali Nikolu nije nigde video. Moj muž se spotakao na neku žardinjeru i pao, ubica je verovatno mislio da je i on mrtav - priča supruga ranjenog policajca.

Kako je rekla, Vjekoslav Ilić je mislio da je ubijeni policajac Nikola Krsmanović uspeo da pobegne.

Informer

- Bio je ranjen, ali je krenuo da puca prema ubici. Ispalio je četiri hitca, ali je ubica pobegao u pravcu Drine. Zatim je ugledao Nikolu kako leži sa ranama na glavi i grudima. Nikola je ležao sav krvav. Moj muž je bio svestan sve vreme - priča ona.

Kako Gordana objašnjava ubrzo je došla Hitna pomoć i unela Nikolu u vozilo.

- Celo vozilo je bilo od krvi koliko je iskrvario. Doktori su davali sve od sebe da ga spasu, ali bezuspešno - priča u jednom dahu.

Prema njenim rečima, Nikola Krsmanović, ubijeni policajac, je bio vredan momak i zaljubljenik u svoj posao.

Informer

- Dugo je radio u Beogradu, skoro se preselio. Mom mužu je još pet godina do penzije. Oni nekad rade na granici, nekad u patroli. Te noći su bili u patroli - zaključuje sagovornica.

Podsetimo potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Artana Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat Faton, jer ako je brat, odbegli osuđenik iz zatvora sa Kosova, već došao u Nemačku, što bi se vraćao u Preševo!?

Informer

Policija je odmah uhapsila taksistu Mithata Hadžića iz Tutina koji je svojim "mercedesom" vozio ubicu.

Inače juče je u Bijeljini uhapšen i Zoran Radovanović koji se dovodi u vezu sa ubicom policajca Nikole Krsmanovića. Osumnjičeni je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu u Račanskoj ulici, a njegova supruga I.R. je uhapšena u Mladenovcu, jer se veruje da su njih dvoje deo grupe koja je trebalo da organizuje prebacivanje odbeglog ubice iz Srbije u BIH.