19.07.2024.

09:04

Foto: printscreesn Instagram 192.rs

Hronika

Potera za šiptarskim teroristom koji je ubio policajca kod Loznice: Policija "češlja" ovo mesto, helikopteri i dronovi nadleću teren

Kako saznajemo policija intezivno traga za odbeglim ubicom i na levoj i na desnoj obali Drine, a pored velikog broja polivcajaca koji "češljaju" teren u potraziu su uključeni i helikopteri i dronovi.

Podesetimo nakon što su policajci radi rutinske kontrole zaustavili taksi vozilo " mercedec" iz Tutina, suvozač je predao dokumenta, sve vreme se smešeći, a onda je potegao pištolj i ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića. Nakon zločina on je pešice pobegao, a policija je uhaspiloa taksitsu Mithata Haždića koji ga je vozio.

U  "mercedesu" su pronađena lična dokumenta na ime Artana Hajrizija, ali je kasnije utvrđeno da je on u Nemačkoj, a da je ta dokumenta, kako on tvrdi, ukrao njegov brat Faton inače šiptarski terorista koji je pobegao iz zatvora na Kosovu gde je izdržavao zatvorsku kaznu zbog ubistva ruskog vojnika.  

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Artana Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat, jer ako je brat već došao u Nemačku, što bi se vraćao u Preševo.

Dačić je izričit da je ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca teroristički napad pa će slučaj preuzeti Tužilaštvo za organizovnai kriminal.

Inače u Bijeljini je uhapšen Zoran Radovanović koji se sumnjiči da je organizovao transport šiptarkog teroriste i njegov ilegalni prelazak iz Srbije u BIH.