19.07.2024.

09:14

Foto: Printscreen/Privatna arhiva

Hronika

Ubijeni policajac s razlogom prešao da živi u Beograd! "Imao je velike planove, trebalo je da dođe na Drinu u nedelju"

Prezimenjakinja ubijenog policajca, baka iz komšiluka plačnim glasom nam je ispričala da je ubistvo Nikole šok od kojeg se nikada neć oporaviti njegovi roditelji. 

Informer

Njena unuka se družila sa Nikolom i sada je u neverici što ga više nema, baki ispričala da je imao planove za vikend koji sledi.

- Moja unuka je odrasla tu uz Nikolu i mnogo su se lepo družili. Rekla mi je :"Bako, trebalo je da na Drinu dođe u nedelju. Dogovorili smo se sve već bili, da se kupamo i da provedemo ceo dan zajedno. Skoro je i devojku našao", ispričala je baka iz Jarebica. 

Prema saopštenju MUP-a, prilikom kontrole policajci  Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dve osobe, a onda je došlo do napada na policajce. Krsmanović je ubijen, a njegov kolega Vjekoslav Ilić(50) je ranjen.  

Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50)  u rame, nakon čega je pobegao. Oba policijska službenika prevezena su u loznički Zdravstveni centar gde je Krsmanović podlegao povredama - rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Informer

Policija je na licu mesta pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (33) i nemačku ličnu kartu. Za napadačem tragaju PU Šabac, kao i Uprava kriminalističke policije, Uprava granične policije, Specijalne antiterorističke jedinice, a podignuti su dronovi i helikopteri. Više javno tužilaštvo u Šapcu vodi istragu u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i saopštili su da je 

- Policajac koji je 1990. godište dovežen je u jako teškom opštem stanju u bolnicu bez vitalnih znakova. Nažalost, posle pokušane reanimacije konstatovana je smrt. Drugi koji je 1974. godište je sa prostrelnim ranama mekih tkiva leđa i ramena primljen u bolnicu. Nije životno ugrožen i u stabilnom je stanju - rekla je Dragana Mitrović portparolka ZC. 

Informer

Uhapšen je vozač M. H. iz Tutina osumnjičen je da je automobilom tutinskih tablica preuzeo osumnjičenog za ubistvo u Preševu i vozio ga do Loznice mimo graničnih i administrativnoh prelaza.

Artanov otac se oglasio danas i tvrdi da je lična dokumenta njegovog sina Artana koji se nalazi u Nemačkoj, ukrao njegov drugi sin Faton koji je od ranije poznat policiji, kao ubica ruskog vojnika na Kosmetu, kada je imao samo 15 godina, a terorističkoj, takozvanoj, OVK se pridružio kao četrnaestogodišnjak u oružanoj pobuni u južnoj srpskoj pokrajini. Na Kosmetu je osuđivan za više krivičnih dela, ali je i više puta bežao iz zatvora, a poslednji put pre 12 dana, 6. jula, kada je pobegao iz zatvora Smrekovnica kod Vučitrna.

I Artan je potvrdio očeve navode, rekavši da veruje da ga je brat pokrao.