Autor: Informer.rs

19.07.2024.

11:53

Foto: ROLLSROYCE

Hronika

Srbin izbo nožem dizajnera Rols Rojsa! Ubio ga ispred kuće, pa pobegao: Snimljen ispred supermarketa, crni ranac pronađen pored jezera

Ian Kameron, legendarni dizajner Rols Rojsa, pronađen je mrtav u petak uveče u svom domu na Amerskom jezeru u Bavariji.

Srbin je osumnjičen da je izbo na smrt penzionisanog dizajnera ispred ulaznih vrata njegove kuće 12. jula.

Osumnjičeni Srbin, koji je pobegao u Francusku iz Nemačke pre hapšenja, nekoliko sati pre smrti Kamerona snimljen je u supermarketu nedaleko od mesta zločina, prenose nemački mediji.

Njegov crveni ranac pronađen je na promenadi pored jezera, a Bild piše da je tokom pretrage u šumi pronađeno i oružje kojim je izvršen zločin.

Prema pisanju medija, navodno ništa nije ukradeno tokom napada.

"Veoma je retko da neko pozvoni na vrata, napadne stanara i potom ga ubode nožem. U većini slučajeva u ovakvim zločinima uvek postoji odnos između počinioca i žrtve", rekao je policijski službenik za Bild.

Srbin uhapšen u Parizu

Zahvaljujući dojavi javnosti, identitet 22-godišnjeg Srbina je ustanovljen. Istražitelji su uspeli da otkriju da je osumnjičeni pobegao preko Minhena, Inzbruka (Austrija), Ciriha (Švajcarska) na sever Pariza.

Njega su u četvrtak u stanu u Parizu uhapsili francuski specijalci. Kažu da nije pružio otpor.

"Vredne informacije dobijene nakon javne potrage značile su da smo bili u mogućnosti da brzo identifikujemo osumnjičenog. To je bio kamen temeljac za njegovo brzo hapšenje u inostranstvu", rekao je glavni kriminalistički direktor Manfred Frej.