19.07.2024.

12:51

Foto: Fejsbuk

Hronika

Poziva na ubistvo Srba! Faton deli jezive savete na društvenim mrežama

Profil pod imenom Faton Hajrizi na TikToku kreiran je pre nedelju dana i prvi put je objavljena fotografija (selfi) sa nepoznate lokacije. U opisu profila na albanskom piše: "Jedini profil". Od tada, osoba je svakodnevno objavljivala fotografije uz pesme na albanskom jeziku. Tri dana pre ubistva policajca, na profilu je objavljena fotografija sa pesmom "Diss Serbia", koja sadrži uvredljive stihove protiv Srba. Dan pre ubistva, objavljena je galerija fotografija uz poruku "Za Kosovo je data zakletva".

Informer

U poslednjih 20 sati, profil je neprekidno delio slike Fatona Hajrizija i tekstove albanskih medija koji izveštavaju o ubistvu policajca Nikole Krsmanovića. Poslednja objava, koja se odnosi na ubistvo, postavljena je pre četiri sata.

Informer

Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno traga za Fatonom Hajrizijem, osumnjičenim za ubistvo policajca Nikole Krsmanovića i ranjavanje kolege Vjekoslava Ilića u Lipničkom Šoru. Nikola Krsmanović je ubijen hicem u glavu, dok je Vjekoslav Ilić ranjen u rame i njegovo stanje je stabilno.

Informer

Na mestu zločina pronađeni su pasoš osumnjičenog, izdat od privremenih institucija tzv. Kosova na ime Hajziri Artan (33), kao i nemačka lična karta. Policija trenutno pretražuje grad Loznicu i okolinu, uključujući leve i desne obale Drine, jer se veruje da je napadač pobegao ka reci.

Otac osumnjičenog, Mustafa Hajrizi, tvrdi da je Faton Hajrizi uzeo pasoš svog brata Artana, koji je osumnjičen za ubistvo. Na mestu zločina pronađen je pasoš na ime Hajziri Artan i nemačka lična karta.