19.07.2024.

13:02

Foto: Foto/policei

Hronika

Ovo je muškarac koji je ubio dizajnera Rols Rojsa

On je osumnjičen da je 12. jula izbo nasmrt nožem Iana Kamerona, legendarnog dizajnera Rols Rojsa, ispred njegove kuće na Amerskom jezeru u Bavariji.

Osumnjičeni Srbin, koji je nakon zločina pobegao u Francusku, nekoliko sati pre smrti Kamerona snimljen je u supermarketu nedaleko od mesta zločina, prenose nemački mediji.

Njegov crveni ranac pronađen je na promenadi pored jezera, a Bild piše da je tokom pretrage u šumi pronađeno i oružje kojim je izvršen zločin.

Ono što je i dalje misterija jeste motiv zločina, dok mediji pišu da navodno ništa nije ukradeno tokom napada.

- Veoma je retko da neko pozvoni na vrata, napadne stanara i potom ga ubode nožem. U većini slučajeva u ovakvim zločinima uvek postoji odnos između počinioca i žrtve - rekao je policijski službenik za Bild.

Informer

Srbin je uhapšen u četvrtak u Parizu od strane francuskih specijalaca. On nije pružao otpor tokom hapšenja.

Motiv napada još uvek nije poznat. Ian Kameron, legendarni dizajner Rols Rojsa, pronađen je mrtav u petak uveče u svom domu na Amerskom jezeru u Bavariji. Osumnjičeni Srbin je osumnjičen da je izbo na smrt penzionisanog dizajnera ispred ulaznih vrata njegove kuće 12. jula. Prema pisanju medija, navodno ništa nije ukradeno tokom napada. "Veoma je retko da neko pozvoni na vrata, napadne stanara i potom ga ubode nožem. U većini slučajeva u ovakvim zločinima uvek postoji odnos između počinioca i žrtve", rekao je policijski službenik za Bild.

Vredne informacije dobijene nakon javne potrage značile su da su istražitelji bili u mogućnosti da brzo identifikuju osumnjičenog. To je bio kamen temeljac za njegovo brzo hapšenje u inostranstvu. Osumnjičeni Srbin je uhapšen u stanu u Parizu, a prema izveštajima, nije pružio otpor prilikom hapšenja.

Osumnjičeni Srbin je pobegao iz Nemačke pre hapšenja i prošao nekoliko zemalja pre nego što je uhapšen u Parizu. Tokom pretrage u šumi pronađeno je oružje kojim je izvršen zločin, a crveni ranac osumnjičenog pronađen je na promenadi pored jezera. Osumnjičeni je nekoliko sati pre smrti Kamerona snimljen u supermarketu nedaleko od mesta zločina, prenose nemački mediji.