Autor: Informer.rs

19.07.2024.

15:31 >> 15:44

Foto: Tanja Andric

Hronika

Ministar Dačić otkriva detalje likvidacije teroriste Fatona Hajrizija: Reč je o surovom i ogrezlom kriminalcu, ovo je peto ili šesto ubistvo!

Informer

 

- To su bile dve neprospavane noći za sve nas. Od sada će biti angažovane sve linije, policijske stanice, SAJ, helikopterske stanice, uprave granične policije. Tu ćemo uključiti i saobraćajnu policiju. Bilo je uključeno 400 ljudi. Doveli smo vas ovde da vidite kako to izgleda. Kad je naišla policija, on je pucao. Ispalio je dva hica u policijski automobil i taj jedan hitac ga je pogodio. Krenuo je da beži. On je imao dogovor da bude prevezen do Preševa, a odatle da ide dalje. Čovek koji je bio u vozilu sa ubicom nije taksista, jer to nije taksi vozilo, on je bio poslat od strane nekog drugog. Policija ga je likvidirala, nije bilo moguće da se preda. Reč je o surovom i ogrezlom kriminalcu, ovo je peto ili šesto ubistvo. Time smo rešili ne samo albanski terorizam, već i jedan od međunarodnih slučajeva. Nećemo imati milosti ni prema kome, policijac je izgubio život na dužnosti, svi su bili u strahu, ubio bi još nekoga. Pratili smo ga dva dana. Želim da čestitam svima koji su ispunili ovaj zadatak  - istakao je ministar Dačič tokom obraćanja. 

Podsetimo, u sredu sat vremena iza ponoći prilikom kontrole vozila na graničnom kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru u Loznici, policajci su zaustavili vozilo marke "mercedes" kojim je upravljao taksista Mithat Hadžić iz Tutina, ali je osoba koje je bila suvozač ispalila vatru u njihovom pravcu. Nikola je od zadobijenih povreda preminuo, dok je njegov stariji kolega Vjekoslav teško povređen, ali se nalazi van životne opasnosti.