19.07.2024.

18:20

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Jatak teroriste sproveden u Tužilaštvo! Odbegli narkodiler će biti izručen Srbiji

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske i Žandarmerije predali su ga Tužilaštvu, uz izveštaj kojim se tereti za pomaganje u teškom ubistvu!  

"Okrivljeni Z. R. će, nakon saslušanja u Republičkom tužilaštvu, biti sproveden u Sud BiH radi određivanja ekstradicije", navodi se u saopštenju.

Kako je Informer juče objavio, Radovanović se tereti da organizovao transport šiptarskom teroristi Fatonu Hajriziju (39) od Preševa do Loznice, gde je i likvidiran danas oko 13 časova.

Hajziri je prethodno, u noći između srede i četvrtka, u mestu Lopnički Šor ubio policajca Nikolu Krsmanovića (34) i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića (50).

Radovanović je stari znanac policije. U pitanju je čovek koji je 2019. bio osuđen na osam godina zatvora zbog krijumčarenja skoro jedne tone kanabisa iz Srbije u Tursku! Njega je Viši sud u Beogradu pustio na slobodu uz jemstvo, ali je on uspeo potom da pobegne.

Utvrđeno je da je tokom hapšenja koristio falsifikovane isprave na ime Marko Marković!

Njegova supruga Ivana takođe je uhapšena juče zbog saučesništva, ali u Mladenovcu. Prethodno je priveden i taksista Mithat Hadžić iz Tutina, koji je prevezao ubicu od Preševa do Loznice. Za sada nije poznato za šta će on eventualno da odgovara.