19.07.2024.

19:32

Foto: Marko Đoković

Hronika

Ubola muža u srce, osuđena na tri godine! Trpela bračnu torturu pune 24 godine

Apelacioni sud je Bajovićevu osudio za ubistvo na mah, za šta je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, iako se optužnicom teretila za ubistvo.

"Okrivljena je oglašena krivom što je u stanju bitno smanjenje uračunljivosti i jake razdraženosti, u koje je dovedena ne svojom krivicom već dugogodišnjim vređanjem i zlostavljanjem, uzela kuhinjski nož i ubola supruga u grudi. Nanela mu je jednu tešku povredu, opasnu po život, od koje je preminuo u Urgentnom centru", navodi se u obrazloženju presude.  

Kako se dodaje, okrivljena je bila žrtva bračnog nasilja pune 24 godine:

"Od kada su zasnovali brak, pokojni je svakodnevno bio pijan. U tom stanju je fizički i psihički nasrtao na okrivljenu, kontinuirano je omalovažavao, bio ljubomoran, govorio joj da je kurva, zamerao joj što ne radi i ne ostvaruje zaradu. Kritičnog dana joj je udario jedan šamar dok je bila u hodniku i lepila tapete. Potom još dva šamara, nakon čega mu je ona rekla da hoće razvod i vratila se u kuhinju da sprema ručak. On je, međutim, ponovo počeo da je provocira i udara. Na kraju ga je ubola nožem u srce..."

Informer

Mesto krvoprolića u iznajmljenoj kući u Surčinu

Na početku suđenja Bajovićeva je izjavila da je to mahinalno uradila i da nije imala nameru da ubije Milorada. Nakon krvavog napada, ona i jedan od sinova su pokojnom stavili peškir preko rane i pozvali Hitnu pomoć.

Sva trojica sinova se nisu pridružili krivičnom gonjenju i nisu istakli imovinsko-pravni zahtev, a dolazili su na svako suđenje kao podrška majci.