19.07.2024.

23:32

Foto: Informer/shutterstock

Hronika

Javni tužilac istražuje uslove nesreće: Radnici se ugušili čisteći kanalizacione cevi?

Dežurni javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je dana 19.07.2024. godine, odmah nakon što je obavešten od strane policijskih službenika Odeljenja za uviđaje PU za grad Beograd da su na Novom Beogradu, u ulici Mileve Marić Ajnštajn, u šahti pronađena dva beživotna tela, zajedno sa policijskim službenicima i nadležnim institucijama, radi utvrđivanja relevantnih činjenica, obavio uviđaj lica mesta koji je trajao ceo dan.

Utvđeno je da su preminula lica radnici PD “Mašinokop Šabac” koji su bili radno angažovani na čišćenju kanalizacionih cevi.

Na mesto događaja, pored javnog tužioca, izašli su inspektori za rad kojima je naloženo da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i predstavnici Instituta za javno zdravlje, kao i predstavnici drugih relevantnih državnih organa.

Javni tužilac preduzima radnje u cilju utvrđivanja da li su radnicima bili obezbeđeni sigurni uslovi za rad, da li su radili u bezbednoj okolini i da li im je bila obezbeđena sigurnosna oprema u skladu sa poslovima koje su obavljali, te da li su u momentu nesreće imali na sebi sigurnosnu opremu.

Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica i prikupljenih obaveštenja, javnost će adekvatno i blagovremeno biti obaveštena.”