20.07.2024.

08:44

Foto: Foto: Printscreen, MUP Srbije

Hronika

Brat poslao dokumenta i novac ubici policajca! Faton Hajrizi imao pakleni plan

Kako smo već pisali nakon zločina u Lipničkom Šoru kada je jedan policajac ubijen, a drugi ranjen, pronađena su dokumenta, pasoš fantomskog Kosova i nemačka lična karta na ime Artana Hajrizija. 

Informer

U prvom trenutku se verovalo da je on ubica, ali je ubrzo utvrđeno da se on nalazi u Nemačkoj, a da je ta dokumenta imao njegov brat Faton, osuđeni ubica koji je početkom jula pobegao iz zatvora. 

Čak se i sam Artan oglasio iz Nemačke, tvrdeći da mu je brat ukrao dokumenta i da on nema veze sa zločinom. Međutim, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su te tvrdnje lažne.

Dačić je postavio pitanje zašto bi se Faton vraćao u Preševo ako je već bio u Nemačkoj, ako tvrdi Artan.

- Tražićemo da se iz Nemačke izruči Artan Hajrizi, brat ubice - kazao je Dačić.

Informer

Inače među onima koji su pratili lik i delo ubice Fatona Hajrizija odmah se pronela priča da je on u Srbiju došao kako bi izvršio ubistvo i kako bi bio zatvoren, a potom prebačen u zatvor na Kosovu, gde bi bio proglašen herojem, poput pripadnika "Kumanovske grupe".

Da se ubijeni šiptarski terorista sada na Kosovu veliča i od njega se pravi heroj pokazuje činejnica da je predsednik opštine Srbica na Kosovu, Hajrizijevom rodnom mestu, Fadilj Nura, otkazao muzičko veče iz "poštovanja prema porodici Fatona Hajrizija".

- Zbog današnjeg ubistva u Srbiji našeg sugrađanina Fatona Hajrizija i u znak poštovanja prema njegovoj užoj porodici, posebno prema roditeljima, večerašnje muzičko veče u okviru "Dana dijaspore" se otkazuje - naveo je Nura na Fejsbuku.

Prema tvrdnjama izvora, brat Artan je znao za Fatonove planove.

- Čak je dao novac da Faton podmiti čuvare u Vučitrnu kako bi pobegao - tvrdi izvor koji poznaje Hajrizije i dodaje:

- Sigurno je i da je njemu 16. jula poštom stigla lična karta iz Nemačke, a kosovski pasoš na Artanovo ime je preuzeo ovde, jer Artan ima nemačka dokumenta.

Da se ovako nešto najevrovatnije dogodilo nagovestio je i sam ministar Dačić.

- Po kojoj logici lice se iz Hanovera vraća u Preševo ilegalno i ponovo pokuša da ilegalno ode u Nemačku? Iz ovoga se jasno vidi da je to dogovoreno ranije i da je reč o organizovanom aktu. Nemačka policija treba hitno da odgovori da li je Faton bio u Hanoveru i kako je ušao i izašao, kao i kako se našao u Preševu i zašto, sa kojim ciljem? Posledica tog terorističkog akta i organizacije je ubistvo policajca, i zato tražimo i očekujemo punu saradnju sa nemačkom policijom i EULEKSOM, a ne laži u koje niko ne veruje - rekao je Dačić.

Srpska policija smatra Artana Hajrizija saučesnikom ili pomagačem svog brata, ali ostaje da se vidi da li će biti uhapšen u Nemačkoj.

Informer

Podsetimo Faton Hajrizi je juče likvidiran u mestu Trbušnica, nakon što je ispalio ceo šaržer iz pištolja na policajce, odbijajući da se preda.