20.07.2024.

15:45

Foto: MUP Srbije

Hronika

Pali narko bos i njegov diler! Uhvaćeni sa 50 grama, u stanu im pronašli više od 8 kilograma kokaina!

Milen B. je na saslušanju izneo svoju odbranu, dok se Miloš P. branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. 

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak predložilo da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavlja po jedno krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Postoje osnovi sumnje da su se Mioš P. i Milen B. 18. jula oko 14:30 časova po prethodnom dogovoru našli na jednoj benzinskoj stanici na magistralnom putu Čačak - Užice.

Seli su u vozilo marke BMW, pa je Miloš P. predao 59,64 grama opojne droge kokain Milenu B, namenjenu daljoj prodaji, a potom je Milen B. na ime kupovine Milošu P. predao 2.500 evra i 2.000 dinara.    

U stanu na adresi prebivališta Miloša P. u Beogradu i u pomoćnom objektu u dvorištu policija prilikom pretresa pronašla još ukupno 8.115,67 grama opojne droge kokain, vagicu za precizno merenje, nož sa tragovima opojne droge kokain, kao i novac u iznosu od 167.000 dinara, 12.680 evra, 100 švajcarskih franaka i 100 konvertibilnih maraka. 

Osumnjičeni su lišeni slobode u koordiniranoj akciji pripadnika Uprave kriminalističke policije MUP RS u saradnji sa policijskim službenicima PU Čačak i PU za grad Beograd, PS Voždovac, Višeg javnog tužilaštva u Užicu i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu