20.07.2024.

17:09

Foto: printskrin/društvene mreže

Hronika

Navijač priznao da je akter tuče na Konjarniku! Ovako se nagodio se sa tužilaštvom...

Okrivljeni je priznao da je 18. jula oko 23.55 časa u blizini "Beo šoping centra" na Konjarniku u grupi, sa za sada više nepoznatih saučesnika, drskim i bezobzirnim ponašanjem i izazivanjem tuče značajnije remetio javni red i mir.

"Policijskim službenicima je naloženo preduzimanje svih potrebnih radnji u cilju utvrđivanja identiteta ostalih učesnika ovog događaja", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ovaj incident se odigrao u četvrtak uveče u Mis Ibijevoj ulici, gde je došlo do sukoba navijača Crvene zvezde i Partizana. U tuči su korišćene baklje, motke, a videli smo i neke šokantne kadrove, gde je neko od navijača kolima udarao druge na ulici i faktički su automobil koristili kao oružje.

Prema prvim informacijama, do krvave "šorke" je došlo zbog navijačkih grafita. Naime, navijači Zvezde su ofarbali deo kraja u crveno-belo, na šta su Grobari reagovali i prešarali im grafite.

Nakon toga, očekujući da će Zvezdini navijači ponovo da dođu, napravili su "sačekušu" i naoružali se motkama. Kada su Delije došle ponovo uveče da preprave grafite, desio se iznenadni napad Grobara naoružanih motkama, posle čega je usledila tuča, opšti metež i jurnjava...

Epilog je da su tri navijača završila u bolnici sa povredama glave. Policiji su navodno rekli da su "šetali ulicom, da su iz mraka iskočili napadači koje ne poznaju, niti znaju motiv obračuna".