20.07.2024.

19:46

Foto: Printscreen/ikragujevac

Hronika

Trajno oduzeta imovina bratu Darka Šarića! Ovo je spisak zaplenjenih nekretnina i još ponečeg...

Šarićev rođak osuđen je 2022. pravosnažno na 13 godina zatvora zbog učešća u organizovanom krijumčarenju 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. 

Ovaj sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu, objavljeno je na sajtu tog suda.

Rešenjem suda, od Vujanovića je trajno oduzeta porodična stambena zgrada u Kragujevcu od 98 kvadrata, pomoćna zgrada od 77 kvadrata i porodična stambena zgrada od 47 kvadrata, kao i putničko vozilo marke "BMW". 

Od njegovog oca Mirka Vujanovića, kao trećeg lica, oduzeti su porodična stambena zgrada od 75 kvadrata u Glavici, kao i nekoliko katastarskih parcela, šuma, porodična stambena zgrada u Kragujevcu od 53 kvadrata, pomoćna zgrada u tom gradu, objekat i voćnjak, poslovni prostor u Kragujevcu od 257 kvadrata i delovi poslovnog prostora, površine 313 kvadrata.

Upravljanje trajno oduzetom imovinom je povereno Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom. Sa druge strane, prvostepenim rešenjem odbijen je zahtev tužilaštva za organizovani kriminal u delu u kome je predloženo da se od starijeg Vujanovića trajno oduzmu dve stambene zgrade i katastarska parcela od tri ara.