20.07.2024.

22:28

Foto: Informer/Fejsbuk

Hronika

Stravična porodična tragedija: Sin jedinac ubio oca političara sa 40 uboda nožem!

Ignjat Bećić (22) je sa čak 40 uboda nožem usmrtio oca Zlatana (51), profesora i odbornika Skupštine opštine u tom gradu! Besomučno ga je ubadao i kad je stigla policija, pa su policajci pendrecima morali da ga odvoje od smrtno ranjenog oca.

Ovaj užasan zločin dogodio se u dvorištu porodične kuće Bećića, u ulici Nikole Tesle u Smederevskoj Palanci, posle burne svađe između oca i sina jedinca.

Iskasapio ga na ulici

Prvi ubod Zlatan je tog 20. jula 2016. godine zadobio u dnevnoj sobi, oko 8.30 časova. Pokušao je da pobegne, ali ga je Ignjat sustigao u dvorištu i nastavio da ga ubada, dok ga nije savladao na ulici ispred kapije.

Zlatan nije uspeo da se odbrani, jer je počeo da gubi mnogo krvi. Uzmicao je i samo govorio: "Nemoj sine, nemoj to da radiš!" 

Policajci su zatekli Ignjata u toku samog čina ubistva, međutim, on je bio toliko raspomamljen da su palicama morali da ga odvoje od već potpuno nemoćnog oca. Zlatan je preminuo u bolnici dvadesetak minuta kasnije.

Zlatanova majka Ranka (72) prisustvovala je tragičnom događaju i pokušala bezuspešno da spreči unuka da joj ubije sina. Potom je smeštena u palanačku bolnicu, iako nije bila povređena, zbog uznemirenosti. Nije bila u stanju ni da ode na sinovljevu sahranu...

Motiv krvoprolića do danas nije zvanično utvrđen i bio je u domenu nagađanja, čak i komšija i prijatelja ubijenog profesora engleskog jezika i odbornika palanačke skupštine.

- Poslednjih dana su se svađali njih dvojica, čuo sam, nije to bilo ništa neuobičajeno. I ranije se dešavalo, ali bi posle zajedno išli u kafiće, gledali utakmice - ispričao je novinarima posle tragedije porodični prijatelj Bećića.

Zlatan je u tom trenutku bio angažovan u Demokratskoj stranci Srbije, čiji je odbornik bio u Skupštini opštine. Njegova prva žena je bila Olivera, od koje se razveo i sa njom je imao sina jedinca Ignjata.

Jedan Zlatanov poznanik ispričao je za medije da nije poznavao Ignjata, ali da je čuo da je mladić bio veoma razmažen:

- Pričali su mi da je zloupotrebljavao pažnju roditelja nakon što su se razveli. Pored toga, i Zlatan i Olivera su posle razvoda imali druge veze, a Ignjat je bio sin jedinac i svi su mu poklanjali pažnju.

Nije mogao da govori

Sahrani Zlatana Bećića na palanačkom groblju, osim majke koja je bila u bolnici, nije prisustvovala ni Zlatanova prva žena Olivera, koju je vest o tragediji zatekla na moru. Od njega su se oprostili kolege odbornici, brojni prijatelji, stranački drugovi i saradnici.

Nakon hapšenja, desetak sati od ubistva, mladić je sa krivičnom prijavom predat tužilaštvu, gde mu je određen pritvor. Nije bio u stanju ni reč da izusti...

Prebačen je odmah potom u Specijalnu zatvorsku bolnicu u zgradi Centralnog zatvora u Beogradu. Pre "prekida svesti" studirao je DIF u Beogradu.