22.07.2024.

09:30

Foto: Informer

Hronika

Podignuta optužnica za ubistvo Jovana M.! Drug ga izbo zbog kamataškog duga?

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Bošku B. se na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Informer

"Postoji opravdana sumnja da su u više navrata pre kritičnog događaja Boško B. i pomenuto maloletno lice, odlazili na adresu oštećenog Jovana M, govoreći njegovoj majci da im Jovan duguje 11.000 evra koje je "uzeo na kamatu", te da mu prenese da ga "pozdravljaju sa Bežanije", kao i da novac potiče od prodaje narkotika, da Jovan mora da vrati dug, te da je iznad njih neko kome su oni odgovorni" piše u saopštenju tužilaštva.

Zatim je, kako se sumnja, 1. februara 2024. godine Jovan M. pozvao druga B.J. da zajedno odu na žurku kod njegove bivše devojke, što je on prihvatio, pa su se automobilom kojim je upravljao Jovan M. odvezli u Borču i parkirali vozilo u ulici Sjeverina Bjelića.

Nakon toga napustili su vozilo noseći u rukama kese sa kupljenim pićima. Osumnjičeni su tada prvo napali B.J. i to sa leđa. Mladić je tada zatobio udarac u glavu, a takođe su ga izboli.

Nakon toga Boško B. i drugi osumnjičeni su napali i Jovana M. zadavši mu veliki broj ubodih rana noževima u predelu vrata i trupa, i to kada oštećeni nije očekivao napad, kada je izašao iz vozila noseći kese sa pićima u rukama, nespreman da se brani.

Jovan M. je preminuo na mestu, dok su Boško B. i maloletno lice pobegli i noževe odbacili u obližnji kanalizacioni šaht, gde su ih naknadno pronašli policijski službenici.