22.07.2024.

10:11

Foto: Informer/TikTok printscreen/Video printscreen

Hronika

Šiptari slave ubicu srpskog policajca! Bolesna poruka: Faton Hajziri je za njih junak! (FOTO/VIDEO)

Podsetimo, Nikola Krsamnović ubijen je u sredsat vremena iza ponoći kada je sa kolegom  kolegom Vjekoslavom I. (50) vršio redovnu kontrolu graničnog punkta u Lipničkom Šoru u Loznici. istragom je utvrđeno da je na njega pucao albanski državljanin Faton Hajrizi, odbegli robijaš koji je nakon toga pobegao.

U međuvremenu Albanci sa Kosova i Metohije sramno veličaju "lik i delo" ovog teroriste. Pojedini idu toliko daleko da tetoviraju njegovo ime.

Nikola Krsmanović, podsetimo, u subotu je sahranjen na lokalnom groblju, a sahrani su pored članova porodice, prisustvovali i rođaci, prijatelji, poznanici, ali i državni vrh policije.

Krsmanović je, kako smo juče prenosili na večni počinak ispraćen u zlatnom sanduku uz pesmu "Hriste Bože" i tri počasna plotuna.

Dok je trajala potraga za albanskim beguncem uhapšeni su taksista Mithat Hadžić iz Tutina koji ga je vozio od Preševa do Loznice, iz čijeg "mercedesa" je Faton i ispalio vatru na srpskog policajca.

U Bjeljini je zatim uhapšen Zoran Radovanović, dok je u Mladenovcu uhapšena i njegova supruga Ivana, blogerka koja je na društvenim mrežama savetovala žene kako da zarade novac radeći od kuće.

Njima je određen jednomesečni pritvor, a juče je uhapšen i mladić za koga se sumnja da je pomogao Fatonu Hajriziju da pobegne iz zatvora 6. jula.