22.07.2024.

15:45

Foto: Masha Bandjur

Hronika

Lopov došao u stanicu da prijavi nestanak druga! Ortaka mu uhapsili dan ranije, a ubrzo su i njemu stavljene "lisice" na ruke

Inače, njegov prijatelj M. K. o čijem je nestanku planirao da obavesti policiju, uhapšen je pre nekoliko dana.

"Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je od strane policijskih službenika PS Zemun obavešten da je realizovana potraga koja je raspisana za okrivljenim D.P. (38) koji je u saizvršilaštvu sa okrivljenim N.Ž. (30) i okrivljenim M.K. (41) izvršio  krivično delo krađa, a o čijim saslušanjima i određivanjima pritvora je javnost već obaveštena" saopšteno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Informer

Po nalogu javnog tužioca policijski službenici PS Zemun su doneli rešenje o zadržavanju okrivljenog D.P. zbog krivičnog dela krađa u saizvršilaštvu.

"Osnovano se sumnja da je 10. jula iz dve zgrade u Zemunu oduzimao tuđe pokretanje stvari čija je vrednost, prema navodima oštećenih, ukupno oko 90.000 dinara. Na saslušanju pred javnim tužiocem se branio ćutanjem, a imajući u vidu da je u pitanju lice koje je ranije krivično osuđivano, pretežno zbog izvršenja imovinskih krivičnih dela, na predlog Trećeg osnovnog suda u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor" dodaje se u saopštenju.