22.07.2024.

19:27

Foto: Informer/TikTok printscreen

Hronika

"Zdravo, brate!" Meštanin se sreo oči u oči sa Fatonom Hajrizijem! Evo šta mu je tražio i kako je pomogao policiji da nađu monstruma!

Zločin se dogodio u sredu sat vremena iza ponoći prilikom redovne kontrole graničnog punkta u Lipničkom Šoru u Loznici. Albanski državljanin Faton Hajrizi, odbegli robijaš ispalio je vatru na Krsmanovića i njegovog kolege Vjekoslava I. (50) koji je tom prilikom teško povređen, ali je van životne opasnosti. Faton Hajrizi je nakon zločina pobegao, a 36 sati kasnije opet je pružio otpor policiji i likvidaran je na 12 kilometara od Lipničkog Šora.

- Dva dana smo tragali za njim, locirali smo ga i pratili. Približio se ataru sela u blizini Banje Koviljače. Ukrao je i bicikl, preskakao je ograde - rekao je Dačić gostujući u jutranjem programu Pink TV.

Informer

 

- Faton Hajrizi nije znao srpski jezik, već je sa jednim meštaninom pričao na engleskom jeziku. Sad ću vam ispričati, taj meštanin nam je rekao da je tog dana bilo mnogo vruće i da je razmišljao šta da radi. Odlučio je ipak da ostane u kući i da na televizoru pusti neki film da pogleda. Počeo je da gleda film, a ubrzo je uzeo da prelista i vesti. Video je sliku Fatona Hajrizija i izašao je napolje, jer je ipak odlučio da nešto radi, uzeo je da kosi travu. Kada je izašao video je Fatona Hajrizija i tada je smireno reagovao.

Kako je potom ministar policije ispičao, meštanin koji je sreo oči u oči sa ubicom srpskog policajca pozvao je člana svoje porodice.

- Faton Hajrizi mu se obratio sa rečima: "Zdravo brate!" Tražio je od njega vode, a čovek je tada gestikulacijom članu svoje porodice pokazao da odnese vode Hajriziju, a on je rekao da ide nešto da radi - kaže Dačić i dodaje:

Informer

Krvnik je ožednio, pa tražio vodu na srspkom jeziku

- Taj meštanin je zatim išao dva kilometra kako bi obavestio policiju da je video Fatona Hajrizija i da mu je tražio vodu. Tako je tačno lociran.

Faton Hajrizi je ubrzo naleteo na pripadnike MUP-a i ispalio čak devet hitaca u njihovom pravcu.

- Sve se dešavalo u ataru sela Trbušnica, ali visoko rastinje dosta je odmoglo hapšenju. Pripadnici SAJ-a su bili na terasu kako bi imali na nišanu Hajrizija - rekao je Dačić i dodao:

- Nedopustivo je da neko ubije srpskog policajca usred Srbije. To je strašno za državu i za naše društvo. I neću da sada ispadne da smo mi krivi za ovo ubistvo, preneo je Kurir.rs.