23.07.2024.

09:25

Foto: printscren instagram cuprija net/printscreen

Hronika

Znali su da je imao već dve nezgode, da je neiskusan i da koristi narkotike: Prijatelji mladića koji su nastradali saobraćajnoj nezgodi u Ćupriji

Njihovi prijatelji otkrivaju kako je zapravo došlo do tragedije u subotu oko 20.30 sati na magistralnom putu Senje-Ćuprija.

Podsetimo, u ovoj nezgodi od zadobijenih povreda Strahinja M. (20) je preminuo na licu mesta, dok je Sava R. (21) na putu do bolnice.

Tinejdžerka (16) koja je bila u BMW-u smrti zadobila je teške telesne povrede kao i vozač S. T.

- Kobne večeri njih četvoro su se u roku od nekoliko minuta preko poruka dogovorili da se nađu kako bi otišli malo da se provozaju. Nisu imali neki plan gde da idu te večeri, nego samo da se malo voze BMW-om koji je u vlasništvu S.T. - kaže obavešten izvor.

Informer

 

Kako objašnjava, S. T. je odlučio da vozi tim magistralnim putem koji je inače, ravan.

- Međutim, tu gde se dogodila nesreća ima jedna krivina na levo, a S. T. je usled neprilagođene brzine ispravio tu krivinu. Isprevrtali su se nekoliko puta, a potom zaustavili. Automobil je havarisan i smrskan od silnih udaraca, pravo je čudo kako svi nisu poginuli na mestu - navodi izvor.

Kako potom dodaje, svi u društvu su znali da S. T. koristi narkotike.

- S. T. je pre dve godine podigao kredit kako bi kupio taj BMW, jer ga je jako želeo. Međutim, iako nikada nije sedao da vozi u alkoholisanom stanju, tako je redovno znao da vozi pod dejstvom opijata. Hteli su samo da se provozaju. S. T. je od prošle godine imao dve saobraćajne nesreće, to su mu sigurno bile opomene da se uozbilji, a nažalost izgleda da nije pratio znakove pored puta.

Poginuli Sava i Strahinja išli su zajedno u razred, a sada su zajedno i nastradali.

To su bili dobri momci, dobri prijatelji. Sava je radio, dok je Strahinja bio nezaposlen, ali jako vredan momak. Često je kosio u nadnici i pomagao svima, bio je onako što se kaže ljudina. Majka ga je ostavila dok je bio beba, ali se njegov otac borio za njega - rekao je jedan prijatelj za medije.

On dodaje devojka koja je bila sa njima ima prelome dva pršljena i dva slomljena rebra, sada se oporavlja, i nadaju se najboljem.

Informer

 

Osumnjičenom S. T. određeno je zadržavanje i policija ga čuva u bolnici, a na teret mu se stavlja da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Kako je MUP saopštio, S. T. je vozio pod dejstvom kanabisa i sa probnom vozačkom dozvolom i jačim motorom od snage koja je dozvoljena za vozače sa probnom dozvolom.

Inače, neutešna porodica i prijatelji ispratili su jučena večni počinak Savu R. dok će Strahinja. M. biti sahranjen danas na ćuprijskom groblju.