23.07.2024.

09:48

Foto: Printscreen/Youtube

Hronika

Otkrivena laboratorija sa oko 500 stabljika marihuane: Krali struju i uzgajali drogu, uhapšeni Srbi u Španiji

Prema pisanju španskih medija policija je juče u gradu Molina de Segura uhapsila dvojicu muškaraca srpske nacionalnosti, koji se terete da su počinili krivična dela protiv javnog zdravlja i prevaru sa električno energijom.

Sumnja se da su u pomenutom gradu napravili plantažu za veštački uzgoj marihuane.

"Plantaža je otkriven prilikom pretresa kuće koju su koristili. Tom prilikom pronađeno je ukupno 487 biljaka marihuane u završnoj fazi rasta, spremnih za trenutno sušenje i naknadnu distribuciju, pronađena je veća količina novca ali i potpuna oprema koja se koristi za uzgoj marihuane." navodi španski mediji.

Informer

 

Kako su naveli kuća u kojoj su Srbi bili nelegalno je bila priključena na struju.

"Tim postukom oni su ugrozili snabdevanje električnom energijom stanovništvo koje živi u tom delu. Sa druge strane ovako priključivanje dovodi i do izbijanja požar što je opet opsanost za stanovništvo. Znači pored nelegalne proizvodnje narkotika uhapšenim Srbima se na teret stavljaju i navedna dela u kojima su direktno ugrozili javno zdravlje" navo je izvor lokalnih medija. 

Policija je uhapšene Srbe privela u policijsku stanicu a proverom njihovih identiteta utvrđeno je da pripadaju kriminalnoj organizaciji koja se bavi švercom narkotika.