23.07.2024.

11:50

Foto: Facebook/Polіcія Mikolaїvsьkoї oblastі

Hronika

Sa povređenom bebom trudna majka u Tiršovoj! Tetka kritično nakon nezgode u zabavnom parku

Kako prenosi Kurir, dečak je sada zdravstveno stabilno i van životne ugroženosti, iako je na prvi mah bio u kritičnom stanju.

Ono što je najvažnije je da je prevaziđena koma i taj kritični period u kom se zatekao kada je bio u Novom Pazaru, odnosno kada je 14-godišnja devojčica koja se vozila zip lajnom udarila tetku, u čijem naručju se nalazio ovaj dečak. Podsećamo, tetka se nalazi takođe u teškom stanju, a ono što bih napomenula od najnovijih informacija jeste da je i dečakova majka s njim u Tiršovu, i to u sedmom mesecu trudnoće - prenosi Kurir.

Bebi su urađeni svi neurološki pregledi i skener celog tela, a ustanovljeno je da nema vidljivih povreda kada je reč o tom moždanom skeneru. Lekari su zadovoljni trenutnim zdravstvenim stanjem i kažu da nema potrebe za operacijom, što je ujedno i najvažnije.

Informer

Na ulazu u zabavni park okačeno je obaveštenje da zabavni park neće raditi.

Oglasio se i otac devojčice koja je zip lajnom naletela na tetku i jednogodišnju bebu. On kaže da njegova ćerka ni u jednom trenutku nije izgubila kontrolu dok se spuštala, već je samo taj loš raspored uticao na to da ona udari direktno u njih.

Građani se pitaju kako je moguće da je neko dobio dozvolu da napravi takav zabavni park. U komentarima na društvenim mrežama roditelji pišu da se već dogodilo nekoliko manjih povreda u ovom zabavnom parku koji inače radi samo dva do tri meseca.

Napomenuo je da je istraga nadležnih organa u vezi sa ovom nesrećom i dalje u toku.

Nemamo detalje ko je dozvolio da se napravi ovakav zabavni park i da li su uopšte ovde imali sve potrebne dozvole. U trenutku kada se incident dogodio, na svu sreću u parku se našla doktorka Lejla Ćeranić koja je dečaku pružila prvu pomoć jer ovo mesto nalazi na nekih 15 do 20 km od Novopazarske opšte bolnice.

Tako da je ona pritekla u pomoć i dečaku pružila kao što rekao prvu pomoć i reanimirala ga do Novopazarske opšte bolnice što su kasnije lekari rekli da je bilo od izuzetnog značaja za njega.