23.07.2024.

12:05

Foto: Foto: MUP/informer

Hronika

SAZNAJEMO! Velika akcija Četvrtog odeljenja! Otac i sin uhapšeni u Topoli zbog droge

Prema saznanjima Informera akcija inspektora za borbu protiv narkotika, nakon dužeg operativnog rada, izvedena je juče i to na teritoriji Mladenovca i Topole.

Prvo su na naplatnoj rampi, na izlasku iz Mladenovca na autoput, u automobilu uhapšeni M.Đ. (25) i N.T. (24) i to zbog sumnje da su imali ulogu takozvanih "čistača" i proveravali da li na toj deonici ima policijskih patrola.

Informer

Zatim su u blizini, u drugom automobilu, uhapšeni M.P. (23) i R.R. (25), za koje se takođe sumnja da su imali zadatak da određenim osobama dojave da li ima patrola na putu.

- Ubrzo nakon toga, na naplatnoj rampi se pojavio automobil za čijim je volanom bio N.P. (39) iz Topole. Inspektori hapse i njega, a zatim detaljnim pretresom automobila, u tri torbe, pronalaze 16 većih paketa sa isto toliko kilogama marihuane - navodi dobro obavešteni izvor Informera.

Informer

Dobrim operativnim radom, inspektori Četvrtog odeljenja zatim dobijaju informaciju da se u jednoj porodičnoj kući u Topoli nalazi instalirana laboratorija za uzgoj marihuane.

- Odlaskom na adresu i detaljnim pretresom kuće policajci pronalaze još tri kilograma marihuane spremne za uličnu prodaju. Takođe, nađeni su i elementi za laboratoriju za uzgoj te opojne droge. Tom prilikom lisice na ruke stavljene su B.R. (23), kao i njegovom ocu M.R. (50) - kaže izvor Informera.

Svim uhapšenim osobama u međuvremenu je, rešenjem nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će ih tužilac saslušati.