23.07.2024.

15:09

Foto: mup/shutterstock

Hronika

Srbin "pao" u Kejptaunu sa 400 "cigli" kokaina! Vrednost zaplenjene droge je 12,6 miliona evra

Kako prenosi portal iol.co.za, kokain je bio spakovan u 14 kesa sa po 400 "cigli" kokaina.

- Dvojica muškaraca uhapšena su posle dojave da se u luci u Stilbaiju odvijaju "sumnjive aktivnosti". Osumnjičeni su uspeli da pobegnu svojim automobilom, ali je odmah usledila potera tokom koje su uhapšeni - izjavio je portparol policije u Južnom Kejptaunu Kristofer Spis.

Policija je, kako se navodi, pronašla prikolicu zakačenu za Pajero i tokom pretresa otkrila 14 kesa u kojima je bilo 400 "cigli" kokaina u vrednosti od 12,6 miliona dolara.

Na njihovo vozilo „micubiši pajero“ bila je pričvršćena igračka, gumena patka, u kojoj je policija pronašla 14 džakova u kojima je bilo ukupno 400 „cigli“ kokaina, čija je vrednost procenjena na 252 miliona južnoafričkih randa ili više od 12,5 miliiona evra, piše južnoafrički IOL.

Informer

 

Portparol Nacionalnog tužilaštva (NPA) Erik Ntabazalila rekao je da je srpski državljanin Ninić doveden u sud zajedno sa Alenom Bušbijem iz Midranda pod optužbom za šverc droge.

- Određen im je pritvor, a na sledećem ročištu bi trebalo da se raspravlja o njihovom zahtevu da budu pušteni da se brane sa slobode uz kauciju - preneli su mediji.