23.07.2024.

15:55

Foto: MUP Srbije

Hronika

Propevao šef Amana, pa ga pustili iz pritvora! Poznato šta je ispričao tužilaštvu

Kako saznajemo, sadašnji direktor "Aman real estate" Sari Kalil pušten je iz pritvora bez elektronskog nadzora.

On je u tužilaštvu ispričao dosta bitnih informacija, a neke će pokrenuti nove postupke protiv surčinske ekipe.

- Sari je u tužilaštvu dao mnogo vrednih informacija. Na osnovu njegove izjave pokrenuće se još postupaka sa surčinskom ekipom. On je sada pušten iz pritvora uz elektronski nadzor - kaže dobro upućen izvor u ovaj slučaj.

Napominjemo, da smo povodom ovoga kontaktirali Više tužilaštvo, međutim oni su nam rekli da nisu upućeni u ovaj slučaj, te su nas prebacili na Viši sud, koji nam od petka nije odgovorio na pitanja.

Inače, Sari Kalil je bio saslušan zajedno sa ranije uhapšenim N. P., M. V. i M. D. Takođe, saslušana su i dvojica lažnih investitora S. M. i M. N. koji se terete da su priložili fiktivni ugovor i na taj način prikrili prave investitore. Oni su negirali krivicu, ali im je Treći osnovni sud, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana kako ne bi uticali na svedoke.

Informer

Oduzeta poslovna dokumentacija

Podsećamo da je tada Treće tužilaštvo saopštilo da su pretreseni stanovi i poslovne prostorije uhapšenih, gde je oduzeta poslovna dokumentacija. A koliko je građevinska mafija drska govori i činjenica da su na divlje gradili čak i na području koje obuhvata kompleks EXPO 2027.
- Radi se o nelegalnoj betonskoj bazi, što je takođe predmet istrage - otkriva naš izvor.

Naš izvor iz istrage tvrdio je tada i da su pojedini zaposleni u opštini Surčin bili umešani u prljave poslove s građevinskom mafijom, što su oni u odgovoru demantovali:

- Sve građevinske dozvole na teritoriji GO Surčin, koje su u nadležnosti Uprave GO Surčin, izdaju se u skladu s Zakonom o planiranju i izgradnji, odnosno s važećim urbanističkim planovima i s odgovarajućim pravnim osnovom predviđenim Zakonom.

Dodaje se da su načelnik odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalne poslove Uprave GO Surčin Dobrinka Tošić (na slici) ili neko iz tog odeljenja kog ona ovlasti jedini ovlašćeni za elektronsko potpisivanje prilikom izdavanja svih akata koje se izdaju kroz CEOP.