23.07.2024.

16:39

Foto: clipart

Hronika

Vratio se sa mora i doživeo šok: Hteo da kupi hotel, ukradeno mu 1,7 miliona!

Prema prvim informacijama, on je prethodno podigao te pare iz banke u nameri da kupi hotel. Novac je ostavio u kući i otišao na more. Kada se vratio bio je šokiran, jer novca nije bilo. Na stanu su bili vidljivi tragovi provale, a sada se proverava video-nadzor. Policija još traga za nepoznatim lopovom.

Ovo nije prva velika pljačka ove godine, s obzirom na to da je desetočlana grupa iz Gruzije u banjalučkom naselju Lauš otuđila blizu dva miliona KM. Trojica su bili neposredni izvršioci, a sedmorica pomagači.

Oni su došli do kuće vlasnice mjenjačnice J. Š., uzeli torbe s novcem i pobegli. Nakon pljačke uhapšen je oa Tvalbeišvili na Sarajevskom aerodromu, nekoliko dana kasnije još dva člana ove grupe u Doboju.

- Duži period određeni državljani Gruzije su prisutni na teritoriji BiH, gde su došli s namerom da vrše krivična dela. Na meti su im bile osobe koje imaju menjačnice. Radi se o međunarodnoj organizovanoj kriminalnoj grupi - rekla je tada načelnica PU Banja Luka, Đurica Vukelić.

Najveća pljačka u BiH desila se 2010. kod Širokog Brijega, kada su naoružani razbojnici napali vozilo firme za obezbeđenje i tom prilikom uzeli 3,62 miliona evra, a iz pratećeg vozila još 150.000 KM. Oni su imali raketne bacače, a radnicima su rekli da napuste vozilo.