23.07.2024.

17:00

Foto: Pritnskrin

Hronika

Majka traži telo sina teroriste! Porodica ubice srpskog policajca angažovala advokata

Tu vest je za albanski portal "Telegrafi" potvrdio i sam Koci, koji je rekao da je danas imao sastanak sa porodicom Hajrizija i da su mu tada dali ovlašćenje.

- Danas sam se sastao sa majkom preminulog Fatona, koja mi je dala ovlašćenje. U mojoj kancelariji je bila u pratnji mlađeg sina. Odmah sam uspostavio kontakt sa vlastima u Beogradu, u koordinaciji sa ambasadorom Jetišom Jašarijem, šefom kosovske kancelarije u Beogradu. Do sada smo obavili nekoliko zadataka i danas sam kontaktirao tamošnji Institut za sudsku medicinu - rekao je advokat i dodao da još nema saznanja o tome gde se nalazi Hajrizijevo telo.

Koci je istakao da su moguće opcije Beograd, Šid i Novi Sad i rekao da će, čim dobije tačne informacije o tome gde se telo nalazi, otići da ga preuzme. On je izrazio očekivanje da bi to moglo da bude sutra ili prekosutra. Napomenuo je da ima svu potrebnu dokumentaciju i da će da "nastavi sa procedurama".

Ubistvo begunca iz zatvora Smrekonica na Kosovu i Metohiji dogodilo se u petak, dan posle napada na policajce. Hajrizi je pronađen u napuštenoj fabrici u blizini Loznice, a likvidiran je kada je otvorio vatru na srpsku policiju.