23.07.2024.

18:56

Foto: informer.rs

Hronika

Nezapamćena drama u niškom sudu: Starac izbo devojčicu ispred sudnice, pa popio otrov!

Blagoje je bio u sudskom sporu sa Anđelinom majkom Tanjom, zbog navodnog duga od 3.000 evra, a kad je video da se umesto nje u sudnici pojavila njena ćerka, pomahnitali starac je nasrnuo na devojčicu, unakazio je pa se otrovao!

Informerov izvor iz istrage otkrio je tada da je Anđela 23. jula 2018. oko 12 sati došla ispred sudnice, čekajući da bude prozvana, kako bi opravdala majčino odustvo sa ročišta, jer se ova zbog depresije lečila na psihijatrijskoj klinici.

Spasio je advokatski pripravnik

- Kad je Blagoje video malu Anđelu umesto njene majke, isprskao ju je suzavcem, a zatim je nožem tri puta ubo u vrat, iako je glumio da jedva hoda! Odmah zatim popio je sredstvo za čišćenje 'Aće', opasnu korozivnu tečnost, usled čega je tri sata kasnije preminuo u bolnici. Devojčica, srećom, nije zadobila povrede opasne po život, zbrinuta je u niškom Urgentnom centru - naveo je naš sagovornik.

Informer

Advokatica Žaklina Mitrović i pripravnik Lazar Vujošević koji je spasio Anđelu

Da na pomahnitalog starca nije skočio advokatski pripravnik Lazar Vujošević, on bi sigurno zaklao devojčicu! To je ispričala šokirana Stojanovićeva advokatica, Žaklina Mitrović, koja je i sama bila svedok krvavog napada.

- Sedeli smo u sudu i pričali o predmetu, ništa nije slutilo na tragediju. U jednom trenutku se pojavila Anđela i uljudno, kulturno rekla da joj je majka u psihijatrijskoj bolnici zbog depresije i da neće doći u sud. To je iznerviralo Blagoja, koji je nasrnuo na nju, poprskao je suzavcem pa potegao nož i počeo da je ubada po vratu. Skočila sam i pokušala da ih razdvojim, nisam uspela, a onda je moj pripravnik Lazar pritrčao i odgurnuo Blagoja - posvedočila je Žaklina.

Ona je zatim odvukla devojčicu u stranu, držeći joj maramice na vratu, a njen klijent je sasvim neočekivano iz džepa izvukao neku flašicu i popio otrov:

- Tražila sam peškir od ljudi iz uprave suda, osećala sam kako devojčicina krv teče pod mojom rukom... Tek naknadno sam shvatila da je čudom ostala živa. Još sam u šoku... Blagoje je kod mene dolazio oslanjajući se na dva štapa, a tada je skočio na Anđelu kao zver.

Bila mu kućna pomoćnica

Tanja je, ispostavilo se, ranije radila za Blagoja kao kućna pomoćnica. Komšija pokojnog starca Vladislav Milovanović ispričao nam je da je znao da je Stojanović ljut na nju:

- On se ovde doselio sa Kosova pre desetak godina, živeo je sa suprugom dok nije umrla prošle godine. Tanja je negovala njegovu ženu, a onda je nastavila da brine o Blagoju. Od proleća je nisam viđao. Komšija mi se u nekom trenutku požalio da mu je ostala dužna novac. Kazao mi je da joj je povremeno davao po 200, 300 evra, te da je taj dug dostigao 3.000. U poslednje vreme je bio depresivan, rekao mi je jednom prilikom da mu je dosta svega, da li zbog tog suđenja ili zato što su ga noge izdavale.

Obdukcija je pokazala da je Stojanović preminuo od trovanja kiselinom. Dopunske analize su pokazale da ni od čega nije bolovao, osim što je imao pesmejker.

Ostala je misterija kako je Blagoje proneo pored sudske straže nož i suzavac kojim je napao maloletnicu. Na ulazu u sud postoji detektor metala, a torbe prolaze kroz skener. Jedina mogućnost je da je ušao na sporedni ulaz, koji uopšte nije obezbeđen.