24.07.2024.

09:19

Foto: Tanja Andric

Hronika

Ovo je ubica mog brata! Sestra ubijenog srpskog policajca objavila sliku i napisala samo jednu reč!

Podsetimo, policajac Nikola ubijen je 18. jula kasno u noć, dok je vršio redovnu kontrolu graničnog punkta u Lipničkom Šoru u Loznici, zajedno sa kolegom Vjekoslavom Ilićem (50), kada je na njih pucao albanski državljanin Faton Hajrizi, odbegli robijaš koji je nakon pucnjave pobegao.

Uspešnom potragom policije, Hajrizi je nađen 36 sati kasnije, a tada je prilikom hapšenja, pružao otpor pripadnicima MUP-a, a onda je nedaleko od mesta gde je ubio srpskog policajca, 12 kilometara od Lipničkog Šora, i likvidiran.

Informer

Oglasila se Katarina

Naime, Nikolina sestra živi i radi u Švajcarskoj, međutim, nedavno je objavljivala na srpskom jeziku sve vesti vezane za ovu tragediju koja ih je zadesila. Kako je tada rekla, dobijala je na hiljade poruka sa pitanjem šta se dešava od njenih švajcvarskih prijatelja.

Ona je sada na svojim društvenim mrežama, sa objašnjenjem podelila fotografiju ubice njenog brata i napisala poruku o ubici njenog brata.

Znate da sam zauzeta ovih dana, ali ovo je deo priče. Ovo je ubica mog brata (Faton Hajrizi, albanske nacionalnosti), njega je likvidirala srpska policija 36 sati nakon tragedije - napisala je Nikolina sestra, uz objavu Hajrizijeve fotografije preko koje stoji velikim slovima napis "likvidiran".

Nikola Krsmanović, podsetimo, sahranjen je na lokalnom groblju, a sahrani su pored članova porodice, prisustvovali i rođaci, prijatelji, poznanici, ali i državni vrh policije. Krsmanović je, kako smo juče prenosili na večni počinak ispraćen u zlatnom sanduku uz pesmu "Hriste Bože" i tri počasna plotuna.