24.07.2024.

11:10

Foto: Shutterstock/MARIOMONTE

Hronika

HOROR Kik bokser prebio oca sa bebom, pa pušten na slobodu! Advokat objašnjava zašto je sud doneo tako skandaloznu odluku!

Zbog čega je sud doneo ovakvu odluku otkriva Nemanja Todorović, advokat.

- Danas teško da nešto može da nas iznenadi i da nas nešto začudi. O legitimnosti sudskih odluka ne bih. Da li je neka odluka legitimna ili nije to nije na nama da odlučimo, jer takvo pitanje odluke suda teško da može da bude postavljeno. Da li je legalna? Jeste, iz prostog razloga što ju je doneo organ koji na to ima pravo, koji se time bavi, odnosno sud. Zašto je sud doneo ovakvu odluku, to je nešto sasvim drugo. Kojim se razlozima vodio kada je donosio odluku, mi to ne znamo. Znamo da je tužilac predložio pritvor, znamo da je sud za prethodni postupak pritvor odbio i stavio meru zabrane prilaska komunikacije, verovatno sa oštećenim i verovatno sa svedocima koji su tu bili - rekao je Todorović i dodao:

- Verovatno je procenio da se radi o mlađem licu, pa da ne bi trebalo da ide u pritvor. Verovatno je procenio da se neće ponoviti to delo. Ali isto tako nije mogao da proceni da neće biti utjecaja na svedoke. I isto tako nije mogao da proceni da neće biti uznemiravanja javnosti. To je ono što čini sudski posao. Sud mora da izmeri između dve argumenta za i protiv i donese odluku u vezi sa konkretnom situacijom da li će biti određen pritvor ili neće. Međutim, treba znati da to što nije određen pritvor nije nikakva oslobađajuća okolnost u tom smislu da neće biti procesuiran, da neće biti kažnjen i da neće biti osuđen i verovatno izdržavati neku kaznu zatvora.