24.07.2024.

12:48

Foto: shutterstock/Informer

Hronika

"Žena je vrištala, svi su istrčali": Detalji drame na Vračaru! Premlatio oca bebe, oslobođen pritvora a čovek u komi

Kako mediji saznaju, muškarac (36) šetao je sveoje dete u kolicima, kada je na njih kolima naleteo mladić (19). Tom prilikom, otac bebe je zamolio dečka da opreznije vozi jer je svojim automobilom zakačio kolica. 

Kulturna molba jednog oca, naišla je na gnev starijeg punoletnika (19) koji je izašao iz automobila i žestoko pretukao oca deteta, koji je prema poslednjim saznanjima Informera u komi, dok je stariji punoletnik osobođen pritvora što je skandalozna odluka suda!

Ekipa Informera je bila na licu mesta i od očevidaca saznala detalje nezgodnog slučaja. 

To je naš stalni gost ima 36 godina, bio je sa ženom i bebom kada mu je klinac prišao i izubijao ga. Naša radnica nije videla mnogo, već je samo čula vrisku i tada su svi istrčali iz bašte kafića. Devojka je pod stresom daće otkaz, a snimak sa kamera nemamo jer ne snimaju taj deo parkinga - kažu radnici kafica koji se nalazi na samom parkingu gde je momak (19) krvnički pretukao čoveka koji je sa sobom gura bebe u kolicima.

Nemanja Toodorović advokat, objasnio je skandaloznu odluku suda. 

Danas teško da nešto može da nas iznenadi i da nas nešto začudi. O legitimnosti sudskih odluka ne bih. Da li je neka odluka legitimna ili nije to nije na nama da odlučimo, jer takvo pitanje odluke suda teško da može da bude postavljeno. Da li je legalna? Jeste, iz prostog razloga što ju je doneo organ koji na to ima pravo, koji se time bavi, odnosno sud. Zašto je sud doneo ovakvu odluku, to je nešto sasvim drugo. Kojim se razlozima vodio kada je donosio odluku, mi to ne znamo. Znamo da je tužilac predložio pritvor, znamo da je sud za prethodni postupak pritvor odbio i stavio meru zabrane prilaska komunikacije, verovatno sa oštećenim i verovatno sa svedocima koji su tu bili - rekao je Todorović i dodao:

- Verovatno je procenio da se radi o mlađem licu, pa da ne bi trebalo da ide u pritvor. Verovatno je procenio da se neće ponoviti to delo. Ali isto tako nije mogao da proceni da neće biti utjecaja na svedoke. I isto tako nije mogao da proceni da neće biti uznemiravanja javnosti. To je ono što čini sudski posao. Sud mora da izmeri između dve argumenta za i protiv i donese odluku u vezi sa konkretnom situacijom da li će biti određen pritvor ili neće. Međutim, treba znati da to što nije određen pritvor nije nikakva oslobađajuća okolnost u tom smislu da neće biti procesuiran, da neće biti kažnjen i da neće biti osuđen i verovatno izdržavati neku kaznu zatvora.