24.07.2024.

13:33

Foto: Foto: PRINTSKRIN/NEZAVISNE.COM, Facebook

Hronika

Potvrđena optužnica za ubistvo Saše Kulišića: Maloletna ćerka pomagala u zločinu

Kajganićevoj i Lazareviću se na teret stavlja da su zločin počinili u noći 30. januara, od 1:01 do 1:24 časa u ulici Miloša Obilića u Doboju, uz prethodni dogovor i razrađen plan, zajedno sa Andreinom maloletnom kćerkom.

U optužnici se navodi da je Andrea i ranije krišom davala tablete "treana" svome mužu Saši Kulišiću, zbog kojih se nije osećao dobro. Prema dogovoru tablete je 29. januara kupila Andreina sestra V.M. u apoteci u Doboju.

- Tablete "treana" jačine 10mg je u 14.10 časova predala Draženau Lazareviću koji je veći broj tableta izvadio iz pakovanja. Andreina maloletna ćerka je usitnila veći broj tableta i pomešala ih sa vodom. Potom je, prema dogovoru sa majkom i Lazarevićem, u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću, u kojoj je stanovala s ocem, u vodu s tabletama iscedila limun i napravila limunadu koju je dala svom ocu Saši Kulišiću da popije - navodi se u optužnici.

Informer

Dodaje se da je to učinjeno u dogovoru s majkom i njenim ljubavnikom kako bi Sašu omamili, uspavali i onesposobili da pruži otpor. Nakon što su tablete počele da deluju Saša je zaspao, pa su Andrea i Dražen došli pred kuću iznajmljenim vozilima. Andrea sa automobilom ”pežo”, a Dražen sa ”reno meganom”.

- Potom su ušli u kuću i maloletnoj devojčici rekli da ide u dnevni boravak i da zatvori vrata. Andrea i Dražen su ušli u sobu u kojoj je spavao Saša nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca u predelu glave. Potom su mu zajedno sivom lepljivom trakom oblepili glavu u predelu usta i očiju, nakon čega su mu ruke zavezali konopcem na leđima i obliepili sivom lepljivom trakom u predelu ručnih zglobova, a noge zavezali konopcem i oblepili sivom lepljivom trakom u predelu skočnih zglobova i tako onesposobljenog su ga izneli iz kuće i stavili u gepek ”pežoa”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Dražen ”renoom” krenuo ka Preslici, a Andrea ”pežoom”.

”Dolaskom do izletišta Preslica Andrea je ”pežo” odvezla uzbrdo i zaustavila vozilo u 1.39 časova, u blizini bazena za vodu. Iz gepeka su izvadili Kulišića kojeg su vukli do nizbrdice i ostavili na zemlji, a potom mu zajedno nožem zadali četiri ubodne rane usled kojih je preminuo”, pojašnjava se u otpužnici.

Nakon zločina Andrea i Dražen su pobegli, i ona je ”pežoom” krenula u Banjaluku gde je iznajmila stan, dok se Dražen vratio do kuće Kulišića gde se pozdravio sa maloljetnom devočicom, te je izvesno vreme boravio u stanu V.M. Ujutro je ”renoa” parkirao na parkingu, te se ”mercedesom” uputio u Banjaluku.

- Prema dogovoru i planu maloletnica je u jutarnjim satima nazvala kuma D.B. i rekla mu da tate nema kod kuće, ali da su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav - navodi se u optužnici.