24.07.2024.

16:24

Foto: Informer/Printscreen/Video printscreen

Hronika

Zlikovac od malih nogu, ovo je Hajrizi u terorističkoj OVK! Prvi put ubio sa nepunih 15 godina, usledio je niz brutalnih zločina!

Faton Hajrizi, albanski terorista i bivši pripadnik OVK, ostavio je za sobom niz brutalnih zločina koji su šokirali region. Kao odbegli robijaš, Hajrizi je bio umešan u više ubistava i kriminalnih radnji, a njegova kriminalna aktivnost seže još od njegovih tinejdžerskih godina.

Hajrizijeva kriminalna karijera započela je u tinejdžerskim godinama kada je počinio svoje prvo ubistvo - likvidaciju ruskog vojnika Igora Nikolajeviča Koršunova, pripadnika elitnih Vazdušno-desantnih snaga. Nakon što je pušten iz zatvora, Hajrizi je nastavio sa kriminalnim aktivnostima, često bežeći iz zatvora i izbegavajući pravdu.

Najnoviji zločin koji je šokirao javnost dogodio se u Loznici, gde je Hajrizi brutalno ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića, dok je njegovog kolegu teško ranio. Nakon intenzivne potrage, Hajrizi je likvidiran na obroncima Gučeva, 12 kilometara od mesta zločina.

Važno je napomenuti da je srećom niko od pripadnika MUP-a Srbije nije povređen tom prilikom zahvaljujući pancirima i šlemovima koje su nosili.

Informer

 

Tokom istrage, uhapšeni su i drugi saučesnici povezani sa bekstvom Hajrizija iz zatvora, uključujući taksistu Mithata Hadžića iz Tutina, kao i bračni par Radovanović, od kojih je supruga Ivana poznata kao blogerka savetovala druge majke o poslovnim aktivnostima. Njima je određeno zadržavanje dok traje istraga.
 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić otkrio je da je Hajrizi imao podršku od strane slovenskog državljanina, koji je organizovao bekstvo teroriste iz zatvora.