24.07.2024.

18:16

Foto: Shuterstock

Hronika

Turisti iz Srbije ukraden sat od 50.000 evra u Hrvatskoj! Direktorka hotela ignoriše gosta!

Prema informacijama dobijenim od oštećenog, gost se prijavio na recepciji hotela 13. jula. Osoblje hotela ga je ljubazno dočekalo i objasnilo pravila boravka, uključujući i činjenicu da pristup hotelskoj plaži imaju samo gosti i zaposleni, uz upotrebu kartice koja se koristi i za ulazak u sobu.

Nažalost, već sutradan, u periodu između 15 i 16.30 sati, naš državljanin je primetio da mu je nestao skupoceni sat dok je boravio na plaži. Odmah je obavestio recepciju hotela i zatražio kontakt sa menadžerom.

Kamere ne rade?

Osoblje ga je ubeđivalo da će sat biti pronađen, ali su istakli da osoba zadužena za nadgledanje kamera trenutno nije prisutna, te da će problem biti rešen ujutru. Pošto se to nije desilo, uz konsultaciju sa advokatom, gost je odlučio da slučaj prijavi policiji.

Inspektor je u prisustvu oštećenog kontaktirao direktorku hotela, koja je obećala da će omogućiti pristup kamerama sledećeg jutra, jer osoba zadužena za rad sa kamerama nije bila prisutna. 

Međutim, pristup kamerama nije bio omogućen ni tokom čitavog sledećeg dana, što je nateralo policiju da uputi zvaničan zahtev hotelu za pregled kamera.

Hotel je kasnije dao objašnjenje da kamere nisu u funkciji! Srpski turista je sutradan, šetajući pored kamere koja gleda direktno na plažu, utvrdio da ona radi te je napravio snimak mobilnim telefonom.  

Najavio tužbu

Njegov advokat je izjavio da je fascinantno kako hotel ovakvog renomea nije kontaktirao njegovog klijenta niti mu pružio bilo kakvo objašnjenje. Istakao je i da je on sve vreme boravka sarađivao sa policijom, koja je korektno radila svoj posao, te je izrazio nejasnoću oko opstrukcije od strane hotela.

Na kraju je zamolio hotel da kontaktira oštećenog i pokušaju da postignu dogovor, inače će preduzeti sve pravno-formalne mere u zaštiti prava, integriteta i dostojanstva svog klijenta. On je dodao da je ovo nečuveno i neobjašnjivo ponašanje menadžmenta jednog ovakvog hotela.