25.07.2024.

10:40

Foto: Printscreen You Tube

Hronika

Na odeći pronađeni tragovi krvi: Novi važan trag u istrazi nestanka srpske snajke

- Španska policija nastavila je potragu za telom nestale Ane Knežević, međutim istražitelji i dalje rade na istrazi. Knežević se u junu izjasnio da nije kriv za otmicu, a dok telo Ane ne bude pronađeno, on ne može biti optužen za ubistvo. Policija u Španiji, SAD i Srbiji rade na istrazi, veštači se takođe i automobil, a ono što je novo jeste da je pronađen komad odeće sa mrljama za koje se pretpostavlja da je krv, istraga će utvrditi o čemu se tačno radi - pišu španski mediji.

Knežević se, podsetimo, trenutno nalazi u pritvoru u Sjedinjenim Državama i to bez mogućnosti plaćanja kaucije, zbog sumnje da je oteo, a potom i ubio Anu. U međuvremenu, kako prenose španski mediji, srpski istražitelji ispituju automobil koji je iznajmio David neposredno pre nestanka supruge, tačnije 29. januara.

Informer

Interesantna činjenica koja je istražiteljima zapala za oko, jeste ta što je Knežević kompaniju u kojoj je iznajmio automobil, obavestio neposredno pre vraćanja, da je morao da zatamni stakla na automobilu, iz razloga što mu je smetalo sunce. Automobil je vratio 15. marta, a španski i srpski istražitelji sada rade na detaljnom pregledu vozila, kada je tom prilikom pronađena odeća sa mrljama, navodno od krvi.

Naime, dok je Knežević pod budnim okom policije, španska policija traga za nestalom Kolumbijkom, pretraživajući sve moguće delove zemlje, kao i granične prelaze.

Kako su španski mediji prenosili, postoje određeni dokazi koji navode da se radi o jezivom zločinu, iza kojeg, kako se sumnja, stoji Anin suprug. Kolumbijka je, podsetimo, nestala početkom februara, kada su njeni prijatelji počeli da dobijaju čudne poruke sa njenog broja u kojima ih obaveštava da je na ulici upoznala muškarca i da će sa njim provesti nekoliko dana van Madrida. Kako više nije odgovarala na njihove pozive, alarmirali su policiju, a svetlo sumnje je odmah palo na Kneževića zbog burnog razvoda koji su imali neposredno pre toga. Razlog više bila je i bogata imovina koju je trebalo da podele.

Informer

Tada su jedan za drugim počeli da isplivavaju dokazi koji ukazuju da je Knežević povezan sa njenim nestankom, a sve je ukazivalo na to da je Knežević, Anu ugušio, a njeno telo spakovao u kofer, a zatim ga odneo sa sobom.

Na povratnom putovanju u Srbiju i pre nego što je prešao granicu sa Francuskom, gde bi bezbednosne kontrole mogle da ga otkriju, navodno se oslobodio ostataka na mestu između provincija Madrid i Zaragoza koje istražitelji sada pokušavaju da lociraju.