25.07.2024.

10:47

Foto: printskirn

Hronika

"Samo da nam deca ostanu živa": Ovo je porodica koja je povređena kod Predejana

Cela porodica, koja se nalazila u vozilu, zadobila je povrede i sanitet Hitne pomoći ih je prevezao u Urgentni centar u Leskovcu. Nakon pružene prve pomoći, porodica je prebačena u Univerzitetski klinički centar u Nišu.

Jako dobri ljudi, pošteni, mnogo dobro živimo s njima. Krenuli su na more koliko sam čula, dečica fino vaspitana. Daće Bog dragi da sve bude dobro - rekla je komšinica ove porodice.

Direktor Nebojša Dimitrijević je izjavio da je vozač, D. A. (31), zadobio povrede glave, grudnog koša, stomaka, karlice i nadlaktice, dok je N. A. (32) pretrpela povredu glave, grudnog koša, prelom grudne kosti, povredu grudnog pršljena i povredu nadlaktice.

Informer

Znam i nju i njenu sestru otkako su deca bile. Dobre devojke, lepo vaspitane. Otac pošten čovek. Neka izgori i kola i sve, samo da nam deca ostanu živa - kaže komšija za Republiku

Devojčica S. A. (8) ima povrede glave i nadlaktice, dok dečak P. A. (6) ima povrede glave, grudnog koša i ramena.

Veoma teška politrauma sa dominantnim povredama trbuha. Dete je inicijalno operativno zbrinuto u Leskovcu i intubirano dovezeno u Niš. Nakon stabilizacije stanja slede neophodne hirurške intervencije. Povrede su životno ugrožavajuće, a devojčica je intubirana i hospitalizovana u jedinici intezivnog lečenja Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju UKC Niš - kažu iz te zdravstene ustanove.

Kako dodaju, šestogodišnji dečak je bez povreda koje su opasne po život primljen na opservaciju na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju u pratnji majke (32) koja je takođe povređena u nezgodi.

- Vozač automobila, muškara (32) je vitalno stabilnog stanja, a zbog povrede grudnog koša hopistalizovan je u Klinici za grudnu hirurgiju UKC NIŠ, Trenutno je hemodinamski stabilan - dodaju u saopštenju.