25.07.2024.

11:13

Foto: Instagram/MMA savez Srbije

Hronika

Rade se medicinska veštačenja i DNK u slučaju ubistva MMA borca

Komparativno veštačenje snimaka nije moguće dok se osumnjičeni za ubistvo, Vasilije Gačević (23) i Marko Daničić (23), nalaze u bekstvu. Policija i istražni organi nastavljaju sa radom na razjašnjavanju ovog tragičnog događaja.

Kako saznajemo, tragovi su nađeni na telu ubijenog MMA borca, sa tela je i uzet DNK otisak.

Ukoliko se ispostavi da se DNK otisci poklapaju ubice će biti osuđene na četrdeset godina zatvora i neće biti potrebno prepoznavanje sa snimaka jer je ovo neoboriv dokaz.

Informer

Zločin koji je uznemirio Srbiju pogodio je i mnoge ljude i koji nisu lično poznavali Savića. Stefan je bio mlada nada borilačkih veština, o čemu je nedavno govorio i Stefanov otac, Nenad Savić, prisećajući se na sinovljevih početaka.

Kada se priključio MMA reprezentaciji zarekao se da na ulici neće primenjivati borilačke veštine da ne bi kaljao grb reprezentacije. On je više puta bio državni prvak, osvojio je bronzu na Svetskom prventstvu u novembru prošle godine, a kakav je Stefan bio govori i činjenica da je učestvovao u formiranju fondancije koja je pomagala pripadnicim romske nacionalne zajednice - rekao je otac ubijenog MMA borca.

Oni koji su poznavali Stefana, govorili su da je pred njim bila sjajna karijera, bio je jedan od talentovanijih MMA boraca, a sa ovim gubitkom, njegova porodica se nikada neće pomiriti.

- Stefanova porodica potpuno je skrhana, od ovoga se nikada neće oporaviti. Prošli su meseci, bol je ista, a oni kao da ne žive ovaj život, već preživljavaju, tako i oni kažu. Svaki dan idu na groblje, tuguju i bore se - ispričao je izvor blizak ovoj porodici i dodao da i među njegovim prijateljima tuga ne jenjava:

- Momci ne mogu i dalje da se pomire sa tim da Stefana više nema, često obilaze grobno mesto gde je sahranjen, a čuli smo da su neki od njih sa kojima je Stefan studirao, napustili studije otkad ga nema.

Te kobne večeri, podsetimo, osumnjičeni su saznali da je Savić u noćnom klubu, kada su prvo došli tamo, napali ga ispred kluba, a nakon što je počeo da beži niz ulicu, oni su ga sustigli, tukli i ubadali nožem. Tada su naneli teške povrede i slučajnom prolazniku, koji je prišao da pomogne Saviću.