25.07.2024.

11:19

Foto: Foto: Tanja Andrić

Hronika

Nemci pokušavaju da zataškaju priču o Šiptaru-ubici? Hajrizi kriminalnim kanalima prebačen u Srbiju

- Malo je problematično što se Nemačka još uvek ne oglašava o nekim informacijama o boravku ovog likvidiranog ubice (Faton Hajrizi) na teritoriji te zemlje. Potpuno je nejasno kako je mogao da se nađe na teritoriji Nemačke, uprkos tome što mu je sigurno bila dostupna mogućnost da nabavi neka dokumenta - rekao je Drecun za televiziju Pink.

On je dodao da ilegalno prisustvo Hajrizija sa naoružanjem na teritoriji centralne Srbije, pokazuje da su i te kako aktivni "švercerski kanali".

Informer

- Nema nekakve dileme da u našem regionu takođe ima mnogo korumpiranih ljudi preko kojih možete da dobijete i određena dokumenta i da se krećete, i za novac možete da završite mnogo toga - naveo je Drecun.

Prema njegovim rečima, nesumnjivo je da su sve organizovane kriminalne grupe veoma dobro povezane i da se ta povezanost manifestuje zajedničkim ilegalnim aktivnostima.

- Naravno, tokom istrage se neće saopštavati sva saznanja dok se konačno slika ne složi. Pretpostavljam da i naše službe i policija i svi nadležni organi imaju nešto više informacija od onoga što je saopšteno u javnosti i nadam se da će istraga uspeti da do kraja složi sliku - kazao je Drecun.

Faton Hajrizi ubio je prošle nedelje pripadnika granične policije Nikolu Krsmanovića, a ranio policajca Vjekoslava Ilića, a nekoliko dana kasnije pripadnici MUP-a Srbije likvidirali su ga u blizini Loznice.

Hajrizi je, kada ga je policija pronašla posle dvodnevne potrage, pucao na pripadnike policije, nakon čega je likvidiran.

Faton Hajrizi je 6. jula pobegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Smrekonici i to je bilo njegovo deveto bekstvo iz zatvora.