25.07.2024.

17:08

Foto: youtoube KTV, druga: Instagram

Hronika

Jatak šiptarskog teroriste uskoro u Srbiji! Odbegli narkodiler vraća se u zatvor

Istragu protiv supružnika, kao i taksiste koji je prevozio teroristu Fatona Hajrizija (39), vodi Više javno tužilaštvo u Šapcu.

- Molba za izručenje upućena je radi vođenja postupka. Takođe, na snazi je i poternica koju je sud raspisao za Radovanovićem pošto se nije javio na izdržavanje kazne od osam godina zatavora na koju ga je zbog trgovine drogom osudilo Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu - podseća sagovornik Informera.

Radovanović je, prilikom hapšenja, kod sebe imao lažna dokumenta. Njegova supruga Ivana, blogerka koju na društvenim mrežama prati više od 12.000 ljudi, privedena je u kući u Mladenovcu i nalazi se takođe u pritvoru.

Ona se na društvenim mrežama predstavljala kao "uspešna mama" koja savetuje druge žene kako da dobro zarađuju i gaje decu. O svom mužu, za kog se ispostavilo da je begunac od zakona, rekla je da "radi u inostranstvu".

Osim njih dvoje, uhapšen je i taksista iz Tutina Mithat Hadžić koji je Hajrizija dovezao do Loznice. Takođe i jedan Slovenac, za koga je ministar policije Ivica Dačić naveo da je "mozak operacije", kao i jedan muškarac sa Kosova i Metohije koji se sumnjiči da je pomogao Fatonu da pobegne iz zatvora 6. jula.