26.07.2024.

10:10

Foto: P. I.

Hronika

Svađa roditelja sa zatvorskim stražarima: Reagovala ministarka pravde (VIDEO)

Ispred CZ izbio je manji incident jer su roditelji dece koju je ubio Uroš Blažić saznali da ne mogu svi da uđu u zatvorsku sudnicu.

Informer

 

Nakon tog saznanja Dalibor Todorović, jedan od roditelja ubijenih mladih, zvao je ministarku pravde koja mu je u ličnom razgovoru saopštila da radi bezbednosti u zatvorsku sudnicu može da uđe samo sedam roditelja.

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu danas bi trebalo da se održi pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet i ranio 12 osoba.

Pripremno ročište 23. maja je po ulasku optuženih u sudnicu prekinuto jer su roditelji ubijenih i ranjenih nasrnuli na Blažiće, usled čega su pripadnici pravosudne straže odmah Blažiće izveli iz sudnice. 

Nakon toga, Vrhovni sud je odredio da se pripremno ročište i glavni pretres u ovom predmetu, održe izvan područja Višeg suda u Smederevu, odnosno u sudnici Višeg suda u Beogradu, u beogradskom Okružnom zatvoru.

Informer

 

Po završetku pripremnog ročišta sudija će zakazati glavni pretres (suđenje) na kojem bi Blažići trebalo detaljno da iznesu odbranu.

Uroš Blažić je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivicu, ali u svojoj odbrani nije pokazao ni malo kajanja za počinjeni masakr, već je pokušao sebe da predstavi kao žrtvu podsmeha žitelja mesta u kojima je počinio zločin, navodi se u optužnici u koju je Tanjug imao uvid.