26.07.2024.

13:11

Foto: EPA/Boris Pajović

Hronika

Uhapšen Srbin u Crnoj Gori: Bio na poternici zbog pokušaja ubistva

Naime, u Podgorici je lišen slobode U.J. (26) iz Kragujevca, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol-a Beograd, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kragujevcu radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine na koju je osuđen presudom Višeg suda u Kragujevcu, zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

Prilikom kontrole od strane policijskih službenika, U.J. se predstavio policiji kao G.M. iz Bosne i Hercegovine i pružio na uvid ličnu kartu ove zemlje, nakon čega je isti, zbog sumnje u vjerodostojnost isprave, doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti radi prikupljanja obavještenja.

Policija je primjenom kriminalističkih metoda i provjera, posredstvom evidencija NCB Interpol-a Podgorica, utvrdila identitet ovog lica i ustanovila da se radi o licu koje se potražuje – U.J.

On je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave, te će nakon okončanja toga postupka biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici radi određivanja ekstradicionog pritvora.