26.07.2024.

13:27

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Uroš Blažić priznao masakr: Ne znam šta me je obuzelo tog dana! (VIDEO)

Kako su novinarima preneli punomoćnici oštećenih, s obzirom da je ovaj deo postupka zatvoren za javnost, Blažić je priznao krivicu i rekao da ne zna šta ga obuzelo tog dana (?!) Čak je, pognute glave, porodicama ubijenih "izrazio neku vrstu kajanja"!

Njegov otac Radiša Blažić je, s druge strane, negirao krivicu za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa teškim delom protiv opšte sigurnosti.  

Advokati su rekli i da imaju informaciju da će ovo suđenje biti izmešteno iz zgrade zatvora u Palatu pravde, odnosno zgradu Višeg suda u Beogradu, a zbog veličine sudnice Okružnog zatvora u koju danas nisu mogli da stanu svi ošteceni.

Pripremno ročište je završeno, a glavni pretres zakazan je za 21. avgust. Prethodno pripremno ročište, koje je bilo 23. maja, je po ulasku optuženih u sudnicu prekinuto jer su roditelji ubijenih i ranjenih pokušali da nasrnu na Blažiće.

Nakon toga, Vrhovni sud je odredio da se suđenje u ovom predmetu održi van područja Višeg suda u Smederevu. Po završetku pripremnog ročišta, postupajući sudija će zakazati glavni pretres na kojem bi Blažići trebalo detaljno da iznesu odbranu.