26.07.2024.

14:47

Foto: Informer

Hronika

Bezbednost u saobraćaju je zajednički zadatak: MUP pojačao kontrolu na putevima

Bezbednost u saobraćaju je zajednički zadatak svih nas pa stoga pozivamo građane da predloge, koji treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac, koji se može odnositi na puteve van naselja i u naselju, pošalju na mejl adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do subote, 03. avgusta 2024. godine.

Ova međunarodna akcija, koja će biti sprovedena u 31 evropskoj državi koje su članice organizacije ROADPOL-a, trajaće od 05. do 11. avgusta 2024. godine.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije („presretačima“), dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Tokom prethodne međunarodne akcije pojačane kontrole brzine, koja je sprovedena u aprilu mesecu ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili su više od 36.000 prekršaja prekoračenja brzine, uključujući 6.000 prekršaja prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza.