26.07.2024.

17:47

Foto: YouTube video printscreen

Hronika

Serijski kradljivac automobila likvidiran u okršaju sa policijom! Fida uperio u policajca "zbrojovku"!

Policajci iz Beograda su tog julskog dana, pre tačno 23 godine, oko 12.30 časova banuli u vikendicu, jer se sumnjalo da se Vidović tu nalazi. Kuća je bila prazna, pa su starešine dozvolile operativcima da ostanu unutra i naprave mu zasedu.

Pogođen jednim hicem

Oko 16 sati Vidović i njegova devojka Sanja Raković iz Borče dovezli su se "golfom" i primetili da su ulazna vrata oštećena. U tom trenutku iz dnevne sobe u hodnik su ušli uniformisani policajci i legitimisali se, a Vladan je iz ruku bacio lap-top i počeo da beži ka kapiji.

Jedan od pripadnika MUP-a je u znak upozorenja ispalio hitac u vazduh, ali je Fida uspeo da istrči na ulicu.

- Policajac je potrčao za njim vičući: 'Stoj, policija'. U tom trenutku Vidović se okrenuo i u njega uperio pištolj 'zbrojovku'. Tada ga je policajac pogodio jednim hicem. Hitna pomoć je ranjenog Vidovića u 16.45 sati prevezla u Urgentni centar, gde je posle deset minuta preminuo. U okviru njegove 'zbrojovke' ostala su četiri metka, dok je jedan bio u cevi - potvrdio je tada sagovornik iz istrage.

Informer

Falsifikovana dokumenta sa Vidovićevom slikom

Inače, policija je u vikendici pronašla 'audi 80'  i 'golf 4' , za koje je ustanovljeno da imaju kradene tablice. Ispod 'golfa', kojim se Vidović dovezao, nađena je ručna bomba.

Do zuba naoružan

Pronađena je i automatska puška M70 i okvir sa sedam metaka, 'zolja', 400 metaka za pušku, kao i "alat" za oduzimanje vozila - razni ključevi od brava, garnitura za ukucavanje brojeva na motoru i šasiji, falsifikovana dokumenta sa Vidovićevom slikom, kao i mađarske i nemačke tablice.

Fida je sa svojom ekipom, koja je u gradu bila poznata po krađi vozila, ukrao više od 70 vozila, od kojih su 30 nađena i vraćena vlasnicima.