26.07.2024.

19:23

Foto: printskirn

Hronika

Advokat čoveka pretučenog pred bebom: Nasilnik će biti osuđen postoje čvrsti dokazi!

Kako istilče, njegovoj porodici je trenutno prioritet njegovo zdravstveno stanje.

- U daljem toku istrage očekujemo ispitivanje svedoka i veštačenja, nakon čega će se znati i tačna kvalifikacija krivičnog dela za koje će da se goni - kaže advokat Vukčević.

Kako dalje navodi, najvažnija stvar u ovom trenutku je to što je drugostepeno veće preinačilo prvobitno rešenje i odredilo pritvor tinejdžeru.

- Očekujem da u toku sledeće nedelje imamo pristup svim dokazima. Najvažnije sada je da je drugostepeno veće od troje sudija, imajući u vidu sve ove okolnosti i težinu povreda, našlo da ipak postoje zakonski razlozi da osumnjičeni bude u pritvoru - kaže sagovornik.

- Mi smatramo da postoje čvrsti dokazi da osumnjičeni na kraju bude osuđen za delo koje mu se stavlja na teret. Koja tačna pravna kvalifikacija će biti, nažalost, ne zavisi od nas, već od Tužilaštva koje po službenoj dužnosti vodi postupak.

Za sada to sve ide u pravcu u kom treba da ide. Tužilaštvo je uložilo žalbu, koja je na kraju usvojena, a da li će to biti osnovni oblik krivičnog dela teška telesna povreda ili neki teži oblik znaćemo kada se sprovedu dokazne radnje u istrazi, pre svega veštačenja - zaključio je advokat.

On je istakao da se još uvek ne zna kada će Dragan R. izaći iz bolnice.

- Porodica Dragana R. je zabrinuta, ceo fokus im je sada na njegovom zdravstvenom stanju, nadamo se da će na kraju sve biti u najboljem redu. Ne znamo još uvek kada će izaći iz bolnice, to zavisi od lekara i njihove procene - kaže sagovornik.

Nasilnom tinejdžeru sud odredio pritvor

Podsetimo, rešenjem krivičnog vanpretresnog veća Prvog osnovnog suda u Beogradu, preinačeno je rešenje sudije za prethodni postupak kojim je odbijen predlog Prvog OJT u Beogradu za određivanje pritvora i kojim je određena mera zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima prema L.T. tinejdžeru koji je brutalno pretukao oca koji je gurao bebu u kolicima na Vračaru.

Prema okrivljenom L.T određen je pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i oštećenog.