27.07.2024.

08:29

Foto: Foto: Zoran Sinko

Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice

Uroš Blažic je skoro tri sata držao pognutu glavu. On se tokom celog ponovljenog pripremnog rocišta ponašao kao da mu je žao što je počino masakr. Izjavio je da je kriv za zločin koji se desio prošle godine. Nije izostavio ni da izjavi saučešće ožalošćenim porodicama koje su na to burno reagovali - rekao je izvor Kurira.

Na sramne reči Blažića, ožalošćene porodice nisu ostale imune. Sve vreme u istoj prostoriji sa ubicom njihove dece, dok ih od njega deli samo staklo, u nekoliko navrata su dobacivali okrivljenom. "Sram te bilo, ubico!" samo su neke od reči koje su se mogle čuti u sudnici.

Informer

Emotivni susret oštećenog sa Blažićem

Jovica Stevanović, jedan od oštećenih u masakru, suočio se oči u oči sa Blažićem tokom ročišta. Stevanović je izjavio da ga je taj susret ponovo slomio na deliće, ističući kako je teško gledati zločinca koji mu je pucao u leđa. Nakon više od godinu dana od masakra, Stevanović još uvek oseća posledice, a emotivno suočavanje sa Blažićem ga je dodatno potreslo.

Teško je bilo gledati zločinca koji mi je pucao u leđa, sad može da mi puca i u grudi. Psihički sam klonuo kada sam ga video, tresao sam se kad je ušao u sudnicu - rekao je Stevanović.

Reakcije ožalošćenih porodica i otac drugooptuženog

Ožalošćene porodice nisu ostale imune na Blažićevo priznanje, te su mu s pridržanim besom dobacivale reči osude. Takođe, otac drugooptuženog, Radiša Blažić, izneo je odbranu tvrdeći da se ne oseća krivim za zločin svog sina, ali je njegovo pominjanje vojničkih zasluga izazvalo burne reakcije oštećenih prisutnih na suđenju.

- On priča o zaslugama, a njegov sin nam pobio decu - dobacivali su roditelji koji su prisustvovali ovom suđenju.