28.07.2024.

06:37

Foto: Tanjug

Hronika

Advokat izrešetan u mračnom prolazu! I dalje se pitamo ko je ubica sa kačketom

Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo je ovaj slučaj, ali se skoro nije oglašavalo o eventualnim novim saznanjima, s obzirom na to da se istraga vodi pod oznakom "službena tajna".

Kao motiv ubistva pominjala se Mišina bliskost sa kontroverznim Lukom Bojovićem (51), koga je branio, kao i sukob između "škaljarskog" i "kavačkog" klana, o čemu je mnogo znao...

Te kobne subote, zna se, advokat je sa sinom Petrom bio na večeri u jednom restoranu u centru grada.

Praćen na motoru

Ubica ili njegov saučesnik, kako su verovali istražitelji, pratio ga je na motoru svih desetak kilometara, kolika je udaljenost između restorana i Mišinog stana na Novom Beogradu, u koji su se Ognjanovići doselili dva meseca ranije.

Advokat je ubijen iz oružja sa prigušivačem u mračnom prolazu između zgrada, gde nisu postojale čak ni sigurnosne kamere, i to pred sinom, koji je tada ranjen u ruku.

Ubica sa kačketom na glavi se posle likvidacije udaljio ukradenim "golfom" tamne boje, a u zločinu su korišćena još jedna kola.

Posebno je interesantno da je advokat mesecima pre ubistva sumnjao da ga prate Strahinja Stojanović i još jedna osoba, što je prijavio policiji zbog čega je, navodno, stavljen na "posebne mere" praćenja i prisluškivanja.

Zato je istraga i bila upućena na Stojanovića, koji se samo dve nedelje posle Mišinog ubistva i sam našao na meti profesionalnih ubica u eksploziji podmetnute bombe, ali je preživeo taj napad.

Informer

Svake godine ga se sete kolege i prijatelji

Međutim, te sreće nije bio dve godine kasnije. Ubijen je krajem septembra 2020. na isti način. Nepoznati egzekutor je putem daljinskog aktivirao bombu koja je bila ispod njegovog džipa "BMW X5" na Novom Beogradu.

Zavidna karijera

Ognjanović je u svojoj bogatoj karijeri, dugoj 30 godina, za klijente imao Slobodana Miloševića, njegovu suprugu Mirjanu Marković, a bio je angažovan i u slučaju ubistva Francuza Brisa Tatona, gde je branio Đorda Prelića, vođu navijača Partizana koji je osuđen za taj zločin.

Bliski prijatelj i klijent mu je bio Luka Bojović i članovi njegove familije.

Miša je iza sebe ostavio troje dece iz tri braka. U prvom braku sa Ninoslavom dobio je sina Petra. Potom je bio u braku misicom Natalijom Mihić od 2007. do 2014. godine, sa kojom je dobio sina Mihajla, a 2017. oženio je bivšu misicu Sanju Papić i sa njom dobio ćerku Laru.