28.07.2024.

21:08

Foto: Miroljub Mihailović Piki

Hronika

Odluka suda u Sremskoj Mitrovici! Vlasniku fabrike u kojoj je poginuo radnik ukinut pritvor!

Kako je pojasnio javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici - Odeljenje u Šidu Dragan Pejić, obojici je 22. juna, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke.

Nakon što su ispitani svedoci S. D, R. J. i K. S, branioci okrivljenih su podneli predlog za ukidanje pritvora, jer je pritvor bio određen samo zbog opasnosti od uticaja na navedene svedoke.

Odlučujući o predlogu branilaca osumnjičenih, Osnovni sud u Šidu je 1. jula doneo rešenje kojim je ukinut pritvor prema okrivljenima S. O. i D. H., tako da će se u daljem toku postupka oba okrivljena braniti sa slobode.

Informer

U toku dokazne radnje, prema rečima Pejića, trenutno se postupak nalazi u fazi sprovođenja dokaznih radnji, jer je potrebno izvršiti određena veštačenja, a nakon što činjenično stanje bude u potpunosti rasvetljeno, biće doneta javnotužilačka odluka.

Podsetimo, tragedija u kojoj je život izgubio radnik Perica Jurošević, dogodila se 20. juna pre podne, kada je u magacinu fabrike za boje, lakove i fasade "Evrojug" došlo do eksplozije i velikog požara.

Na lice mesta su odmah izašle brojne vatrogasne ekipe i sve jedinice su bile angažovane kako se požar ne bi proširio i kako ne bi bilo štetnih posledica za stanovništvo. Međutim, iako su radnici odmah evakuisani iz kruga fabrike, jedan od njih nije uspeo da se spasi, a njegovo telo pronađeno je u objektu koji je zahvatio požar.

Iz Šidske opštine je, nedugo potom, potvrđeno da je tragično nastradao Perica Jurošević, a u ime svih građana, opština je izrazila iskreno saučešće porodici i prijateljima poginulog radnika.

Ubrzo posle nesreće, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, uhapšeni su vlasnik fabrike S. O. i zaposleni u toj fabrici, piše Dnevnik.